Zimska hokejska klasika se vrača v Ljubljano! IceFest tokrat na Trgu republike.

V Ljubljano se vrača zimska hokejska klasika, saj hokejiste Olimpije med 14. in 18. decembrom, v okviru Pivovarne Union IceFesta na obnovljenem Trgu republike pred hramom demokracije, čakajo štiri tekme na prostem, ki si jih bo lahko ogledalo 4500 gledalcev. Drsališče bodo sicer dva meseca lahko uporabljali tudi rekreativci.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

Trg republike

Organizator

HDD Telemach Olimpija

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

39€ - 55€

Hokejsko moštvo HDD Telemach Olimpija (s partnerji) si je na pleča naložila velik organizacijski in finančni zalogaj, ki bo stal približno toliko kot tisti iz januarja 2013 (cca 200 tisoč evrov), ko je vrnila že pozabljeni navijaški duh Plečnikovega štadiona. Tokrat se IceFest spektakel seli pred prag parlamenta, kjer bodo potekale tri tekme razširjenega avstrijskega prvenstva (liga EBEL) v katerih bo Olimpija prekrižala palce z madžarsko Sapo Fehervar, Celovcem in Salzburgom (v igri je tudi Bolzano), v sklopu državnega prvenstva pa še z večnim rivalom iz Jesenic.

PREBERITE ŠE: Hala Tivoli – rekreativno drsanje štartalo z novo sezono

Tri tekme bodo potekale v decembrskem terminu, medtem ko bo tista s Solnogradčani konec januarja. V vmesnem času pa ledena ploskev ne bo samevala, saj bo namenjena uporabi rekreativcem.

IceFest v Ljubljani je tako drugo letošnje prizorišče hokeja pod zvezdami (ob Celovcu), in je logično nadaljevanje zgodovinskih prizorišč: antična Puljska arena, Plečnikov štadion, ob dvorcu Vajdahunyad v Budimpešti,… Zimska klasika je sicer pognala korenine onkraj luže, kjer je že desetletja eden vrhuncev sezone (vsako leto čast doleti le dve ekipi), ki ga je imel možnost s svojimi LA Kingsi na lastni koži kot igralec občutiti tudi Anže Kopitar.

Dodatne Informacije

Spored tekem:
14.12.2014 ob 17.00 – HDD Telemach Olimpija : Sapa Fehervar AV19
16.12.2014 ob 19.15 – HDD Telemach Olimpija : EC KAC 
18.12.2014 ob 19.15 – HDD Telemach Olimpija : HDD SIJ Acroni Jesenice
30.01.2015 (ura še ni znana) – HDD Telemach Olimpija : EC Red Bull Salzburg

Več informacij:
www.hddolimpija.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!