Zimske novosti 2013

Novosti zima 2013
Novosti zima 2013

Končno smo jo dočakali. Zimo. In sneg. In sedaj lahko preizkusimo vse nove pridobitve za to sezono. Od smuči, čevljev, čelad, očal, drsalk ... Zahvaljujoč novim tehnologijam in materialom je uživanje na snegu bolj toplo, udobno, varno in brezskrbno kot nekoč.

Smuči New Rocker, Gaspo.
Smuči New Rocker, Gaspo.

Nove zvezde v smučarskih nebesih. Smuči New Rocker avstrijskega proizvajalca športnih izdelkov Gaspo obljubljajo revolucijo na zimski športni sceni. Nova konstrukcija tehnologije Rocker nudi povsem nov in poseben občutek na snegu. Širša oblika in nove krivulje zagotavljajo neomejeno okretnost ter maksimalno varnost obenem. Kratke, 130 cm dolge, smuči za odrasle so recept za neskončno uživanje na belih strminah.

Olimpijska kolekcija, Bogner.
Olimpijska kolekcija, Bogner.

Bogner je nemško olimpijsko reprezentanco oblekel v pisano, z detajli bogato kolekcijo za tekmovalni program in otvoritev 22. zimskih olimpijskih iger v ruskem Sočiju. Sončna, barvno močna, všečna kolekcija je polna zgovornih detajlov: kombinaciji črtastih bund v rumeni, beli, turkizni in zeleni barvi ter hlač v beli barvi za moške ter roza, rdečem, zelenem intenzivnem cvetličnem vzorcu za dekleta. Na rokavu se bohoti uvezena nemška zastava, logo Sočija, palme, ruske rože ter beli leopard, ki dopolnjuje kričeče oprave. Zelo všečno, tudi izven olimpijske vasi. Ali bo navdušila tudi ostale aktivne modne ozaveščence smučarskih strmin, pa bomo še videli.

Ogrevan smučarski čevelj, Sidas.
Ogrevan smučarski čevelj, Sidas.

Vsi, ki smučamo, še posebej ženske, vemo, kako težko je smučati, če nas zebe v noge. Sedaj je to preteklost. Sidas je razvil moden in ogrevan smučarski čevelj, namenjen pripadnicam nežnejšega spola. Razvili so ga s prepletom dveh inovativnih tehnologij: z ogrevalnim sistemom, ki deluje na baterije; te so povezane z ogrevalnimi elementi ter s posebnim notranjim čevljem. Tudi sama oblika čevlja sledi željam žensk, saj se ga enostavno obuje, istočasno pa je izjemno udoben. V celoti je izdelan iz pene EVA, kar omogoča izjemno termo izolacijo, poleg tega pa ima vgrajene še grelne elemente, ki so povezani z baterijo, ki omogoča dovajanje konstantne toplote do šest ur. Na letošnjem sejmu ISPO v Münchnu so z omenjeno novostjo premagali konkurenco ter zmagali v kategoriji alpskih smučarskih čevljev.

Custom made drsalke, Klingbeil.
Custom made drsalke, Klingbeil.

Klingbeil je podjetje s 60-letno tradicijo, ki izdeluje custom made kotalke in drsalke. Rokodelsko, tradicionalno in ročno izdelajo vsak par, ki je delan po željah posameznika, glede na njegovo vzdržljivost, sposobnost, moč, velikost, namen … Vsak čevelj ima vgrajeno posebno peno, ki se prilagodi obliki noge. Na drsalke Klingbeil stavijo tudi profesionalci, kot so Sarah Hughes, Oksana Baiul, Dorothy Hamill in dobitnica srebrne olimpijske medalje Sasha Cohen. Dosegljive so vsem, če le pristavijo konkretnih nekaj sto dolarjev.

Razgradljiva sončna očala Ace, Zeal.
Razgradljiva sončna očala Ace, Zeal.

Sončna očala so del obvezne zimske opreme. Smučarske, pohodne, sankaške pa tudi mestne. Konec avgusta je ameriško podjetje Zeal Optics predstavilo prva razgradljiva sončna očala iz bombaža, imenovana Ace. Narejena iz ameriškega bombaža, oblikovana v Koloradu in izdelana v sodelovanju z znano italijansko družino Mazzucchelli, ki vodi podjetje Mazzucchelli 1849. Kot se taki inovacijo pritiče, so tudi leče posebne, prav tako izum omenjenega ameriškega podjetja. Leče e-llume izdeluje namreč Zeal iz posebne smole, pri čemer uporabljajo ricinovo olje, kar pomeni, da se v proizvodnem procesu izgonejo uporabi surove nafte. Tako so prvo podjetje na svetu, ki bo tlakovalo pot popolni odstranitvi surove nafte iz proizvodnje sončnih očal. Ekološki moment brez primere. Brez dvoma najbolj ”zelena” očala na svetu.

Jean-Charles De Castelbajac za Rossignol.
Jean-Charles De Castelbajac za Rossignol.

Francoski modni oblikovalec Jean-Charles De Castelbajac je ponovno privolil v sodelovanje s francoskim športnim velikanom Rossignolom. Zanj je oblikoval linijo za modno osveščene zimske navdušence in navdušenke, katerim so namenjena tako oblačila kot smučarska oprema. Linijo spremlja stajling jakne “Emily” ter hlač “Hilda” v beli barvi, s prepoznavnim oblikovalčevim dekorjem v obliki črnih, modrih in rdečih risb. Drugi prepoznavni kos iz omenjene letošnje linije je na primer bunda s potiskom belih oblakov na modrem nebu. Okusno in modno v barvah francoske zastave.

Čelada Class Shadow, Kask
Čelada Class Shadow, Kask

Je dobitnica zlate nagrade na letošnjem sejmu ISPO v Münchnu v segmentu smučanje, v kategoriji čelad. Njena posebnost: predstavlja evolucijo smučarskih čelad z integriranim panoramskim vizirjem in zatorej nudi maksimalno udobje, predstavlja na novo preoblikovano tehnologijo, samo obliko vizirja ter izgled čelade. Ergonomska oblika čelade, ki nudi popolno prileganje glavi, harmonična integracija posebnega vizirja, ki omogoča kar največje vidno polje ter istočasno zaščito za oči, sta med drugim prav gotovo prepričali žirijo. Lahko rečemo, da je inovativna moč, kombinacija oblik in modnih detajlov z resnično funkcionalnostjo ter varnostjo prihodnost na področju smučarskih čelad.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!