fbpx

Življenje ni igr(ic)a! Največja zbirka igric na svetu prodana na dražbi!

Zbiralec Michael Thomasson, ki se je lanskega decembra vpisal v Guinnessovo knjigo rekordov kot lastnik največje zbirke igric- v posesti jih je imel preko 11 tisoč, čeprav se je zaradi Guinnessovih pravil števec uradno ustavil pri 10.607- je bil nedavno primoran prodati svojo zares bogato kolekcijo.

41-letni zgodovinar in oblikovalec video iger ter učitelj 2D animacije se je namreč nedavno odločil, da bo družino postavil na prvo mesto in svojo zbirko ponudil najvišjemu ponudniku. 3000 ameriških dolarjev, kolikor je v povprečju letno zapravil za hranjenje svoje zbirateljske strasti, je bilo očitno preveč, da bi lahko še naprej vzdrževal vzporedno življenje. Resničnost pač terja svoj davek in to je že dodobra spoznal, saj mu na teden ob družini in službi ne uspe igrati več kot tri ure, kar je za ‘gamersko’ generacijo sicer pravi drobiž.

PREBERITE ŠE: GTA V za PlayStation 4, Xbox One in PC izide jeseni!

Knjižnica igric.
Knjižnica igric.

Čeprav se bo stežka ločil od res zgodovinskih primerkov, pa že ima vgrajen obrambni mehanizem, saj to ni njegova prva ločitev od svojih ‘otročičkov’. Od prve zbirke se je ločil leta 1989, da si je lahko kupil konzolo Sega Genesis, od druge pa devet let kasneje, ko je potreboval denar za poroko. Kot vsak odvisnež se je vrnil na pota stare slave, a zdi se, da se bo tokrat resnično ozdravil, saj se poslavlja od res zgodovinskih primerkov, ki segajo vse v leto 1985. Pravi, da mu ni lahko, a 750.250 ameriških dolarjev, kolikor je dobil od neznanega ponudnika, bo hitro osušilo solze.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.