Čudež v Braziliji! Gluhoslepi Carlos gledal tekmo med Brazilijo in Hrvaško!

Ne, ni se mu prikazala Marija ali Jezus Odrešenik, se mu je pa prikazala brazilska reprezentanca. Čudeži prihajajo v vseh oblikah in formah in za to ne potrebujejo višje sile. Včasih sta dovolj že dva prijatelja, ko je bilo to v primeru gluhoslepega Carlosa.

Čeprav se zdi, da Svetovno prvenstvo v nogometu v Braziliji gleda cel svet, pa obstajajo ljudje, ki jim ta privilegij ni bil dan. In eden izmed njih je Carlos, ki pa si je kljub temu bolj kot karkoli želel spremljati tekmo domače reprezentance. Malo ročnih spretnosti je bilo vse kar je bilo potrebno, da je tudi on ‘gledal’ slavnostno otvoritev in uvodno tekmo med Brazilijo in Hrvaško. Njegova prijatelja sta namreč zanj izdelala posebno, a sila preprosto mini nogometno igrišče z nežno izbočenimi črtami, ki so označevale meje in druge markacije igrišča, da si je Carlos ob dotiku lahko mentalno vizualiziral kaj se dogaja na igrišču. Prijatelj je prijel njegovi roki in v živo ‘prenašal’ tekmo iz stadiona. A s tekmo pridejo čustva, kar pa se nekako izgubi s prevodom preko tipanja. Zato je strasti iz stadiona s pomočjo hrbtne ‘akupresure’ nanj prenašala prijateljica. In tako je bil ta dan gluh in slep samo japonski sodnik, bi dejali hrvaški navijači.

Preberite še: Po hobotnici rezultate svetovnega prvenstva napoveduje video igra

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!