fbpx

Življenje po nezvestobi (osebna izpoved nekega para)

Foto: envato

Kako izgleda odnos po varanju?

Poglejmo si pogovor para, ki razpravlja o njunem odnosu in skupni poti po nezvestobi.
(Lola, 27 in Nico, 27 – povzetek Bustle)

L: Najino prvo leto je bilo precej divje. Nekaj ​​mesecev sva se zabavala, vse se je zdelo naravno in zdravo.
N: Lolo sem spoznal kmalu po tem, ko sem se preselil, tako da sem šele začel raziskovati novo življenje, prijatelje, nočno življenje…

L: Počutila sem se neodvisno in uspešno v svoji karieri.
N: Precej časa sva preživela skupaj in skušala sva to uskladiti čez teden. Ob vikendih sva bila vedno skupaj.

L: Po treh mesecih smo postala par. Po približno štirih mesecih sem vedela, da sem zaljubljena.
N: Ni me več zanimalo biti z nikomer drugim. Lahko sem bil sam v njeni bližini brez kakršnihkoli izgovorov.

L: Vedno je govoril, da je pripravljen ustaliti z mano, vendar so njegova dejanja včasih kazala drugače.
N: Prepirala bi se o neumnostih, na primer o tem, kako pripraviti hrano ali pravilno kuhati. Oba rada delava stvari po svoje. Lola ne mara, da ji govorijo, kaj naj naredi.

Nezvestoba. Foto: We
vibe wow tech / Unsplash

L: Lahko sem res negotova. Težko mi je pustiti, da se zabava brez mene. Po približno enem letu sem se počutila, kot da mi daje prazne obljube.
N: Težava je bila večinoma povezana z mojimi odločitvami. Lagal sem – ali zavrnil podrobnosti – o jemanju drog.

L: Nenehno sem spraševala: ali se morava raziti?
N: Bil sem slep za problem. Mislil sem, da je najin odnos močan in da je mogoče vedno nekako popraviti moja napačna dejanja.

L: Mislim, da je bila moja odločitev, da bom nezvesta, nezavedna posledica. Morala bi se soočiti z dejstvom, da sem se počutila popolnoma poraženo, a sem bila nezvesta, da bi se zveza končala. Vendar se takrat tega nisem zavedala.
Tri dni kasneje sem mu povedala. Mislim, da je vedel, da je nekaj narobe. Ne vem, ali sem se že kdaj slabše počutila. Nikoli v življenju nisem nikogar tako prizadela in počutila sem se res slabo.
N: Ko sem se pripeljal do njene hiše, sem si vrtel vse možne scenarije in poskušal ugotoviti, kaj bi lahko bilo narobe, a nezvestoba mi ni nikoli padla na pamet. Vstopil sem, sedel na njeno posteljo in rekla mi je, da je naredila najslabšo stvar na svetu. Počutil sem se otopelo – kot v sanjah. Bil sem razočaran in jezen, ne nujno zaradi tega, kar se je zgodilo, ampak zaradi bolečine in čustvenega potovanja, za katero sem vedel, da ga bova morala oba preživeti. To je bilo že drugič, ko sem doživel kaj takega, zato sem vedel, da to lahko ozdravi le čas.

L: Razšla sva se za nekaj več kot dva meseca. Po tem sem se videla drugače. Vem, da me vidi drugače. Nikoli prej nisem naredila ničesar moralno spornega.
N: Oba sva želela, da bi lahko nadaljevala življenje, in strinjala sva se, da se osredotočiva nase.

L: Spoznala sem, da je veliko težav za mojo nezvestobo temeljilo na vprašanjih zavezanosti iz mojega preteklega razmerja in odnosa mojih staršev. Še vedno sta poročena, a se sovražita.
N: Naslednjih nekaj mesecev sem se bolj osredotočil nase kot kdaj koli v življenju. Našel sem novo službo, vsak dan sem se ukvarjal z jogo in se zbližal z družino. Hodil sem naokoli in preživel nekaj zabavnih noči s prijatelji.

Bila sva srečna. Foto: Panajiotis /Pixabay

L: Terapija mi je pomagala spoznati, da imam nadzor nad svojim življenjem. Naučila sem se živeti bolj neodvisno in polno življenje. Vedela sem, da mi ni treba biti z nekom samo zato, ker sem brez njega žalostna.
N: To je bil eden najtežjih trenutkov v mojem življenju. Osamljenost je bila težka.

L: Nekega dne sem bila v restavraciji in sem ga videla, kako je šel mimo okna. Stekla sem ven, da bi ga le gledala, kako odhaja, nato pa sem začela jokati. Poslala sem mu sporočilo in od tega dne dalje, sva se pogovarjala o tem, kako sva se pogrešala. Toda takrat sploh nisva razmišljala o tem, da bi bila spet skupaj.
N: Nekega dne sva se dobila na kosilu.

L: Osebno videnje naju je res spodbudilo, da sva začela razmišljati o tem, da bi bila spet skupaj.
N: Počasi sva ugotovila, da si oba želiva isto.

L: Najin odnos je v večini načinov drugačen, v nekaterih pa enak. Odkar je izbruhnil COVID-19, živiva skupaj in nama gre zelo dobro. Mislila sem, da sem precej samozavestna, z močnimi komunikacijskimi veščinami, a toliko nezavednega nisem odkrila, dokler nisem varala.
N: Najin odnos se mi večinoma zdi povsem nov. Zdi se, kot da sva nekaj ustvarila na podlagi preteklih izkušenj.

L: Težave z življenjskim slogom se še vedno pojavljajo, vendar za četrtino stopnje, kot so se včasih.
N: Dogovorila sva se, da greva na svetovanje za pare. To je dobra priložnost, da se lotiva dolgotrajnih težav, ki ji nosiva globoko v sebi, preden privedejo do zapletov.
Odločil sem se, da se osredotočim na sedanjost in prihodnost.

Spet sva srečna. Zaupava si, korak za korakom. Foto: Allef Vinicius / Unsplash

L: Še vedno mu težko zaupam. Ni me prevaral, a po toni drobnih prekršenih obljub, so le te pustile sled. Vem, da je bilo to, kar sem naredila, slabše, vendar se počutim, kot da sem res rešila svoje težave. Zaupam si. Trudim se, da bi mi zaupal, nikoli me ni ničesar obtožil ali bil pretirano sumničav. Mislim, da bi bila, če bi bili vlogi zamenjani, veliko bolj negotova. Občudujem ga na toliko načinov.
N: Zaupam ji in popolnoma verjamem, da se to, kar se je zgodilo, ne bo nikoli več ponovilo, da to lahko narediš, moraš vedeti, s katerimi pomanjkljivostmi si se pripravljen sprijazniti.

L: Nočem, da se strinja z mano samo zato, ker se želi izogniti prepiru.
N: Naučil sem se, da ljudje delajo napake, a čas spremeni vse in nekatera čustva so začasna. Naučil sem se tudi, da ničesar ne smem jemati za samoumevno. Življenje se lahko hitro obrne in to se lahko zgodi v najbolj nepričakovanih trenutkih, tudi vam.

L: Na koncu dneva čutim upanje.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!