fbpx

Kako uživati ​​v razmerju, ne da bi vas skrbelo, da ga boste uničili

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Novo razmerje je lahko tako strašljivo kot vznemirljivo. Končno najdete nekoga, s katerim uživate v skupnem času, in vas začne skrbeti, da boste naredili kaj narobe. Napako, ki bo prekinila razmerje, še preden se bo zares začelo.

Morda vaši strahovi niso neutemeljeni, morda ste že šli skozi to, morda imate slabo izkušnjo in se bojite, da se bo to ponovilo. Poskusite se sprostiti in uživati ​​v novem razmerju, namesto da bi se ga bali.

Izberite pravo osebo

Osebo, ki vam je všeč, ki ji lahko zaupate in spoštujete. Kajti če na začetku vstopite v razmerje z nekom, s katerim se lahko odnos razvije le v smeri toksičnega odnosa, potem vam ti nasveti ne bodo koristili.

Moški pogosto vidijo situacijo veliko bolj jasno takšno, kot je – če srečajo žensko, ki se zdi čustveno na dnu, se oddaljijo.

Ženske pa po navadi vidijo čustveno poškodovanega moškega kot nekoga, ki ga lahko rešijo. Namesto da bi se oddaljile, v njem vidijo dobre lastnosti, potencial, osebo, kakršen bi lahko bil – kakršnega bi ga lahko naredile.

via GIPHY

Izbirati modro – pomeni iskati najboljše zase!

Ne zahtevajte zagotovil, le zaupajte

Novo razmerje je zahtevna situacija, ki prebudi vso vašo negotovost. Partner ne more umiriti vašega ljubosumja in vaših dvomov, ne more odgnati vaše negotovosti, le vi to zmorete. Zato mu zaupate.

Če ni zaupanja, je odnos prej ali slej obsojen na propad. Seveda to ne pomeni zaupati nekomu, ki vam laže in zavaja, ampak tistemu, ki ima lastnosti, ki jih cenite in si zasluži vaše zaupanje.

Nehajte nositi masko in pokažite, da ste dovolj dobri takšni, kot ste

Odnos ni zgrajen na skrivnostnosti, zapeljevanju, temveč na sprejemanju druge osebe takšne, kot je. Bodite to, kar ste, naj vas partner spozna in vi njega.

Ko imate nekoga radi zaradi njegovih slabosti in pomanjkljivosti, potem ga imate res radi. To pomeni, da se ne obnašate tako, kot verjamete, da bi si partner želel. Namesto tega se počutite dobro v svoji koži, ob njem ste svoji in spontani ter uživate v novem odnosu.

via GIPHY

Ne zanemarjajte svojih prijateljev

Odnos ne služi zapolnjevanju vrzeli in prijatelji niso tam, da bi jih zapolnili, dokler ne najdete nekoga. Zdravi in ​​stabilni odnosi vplivajo tudi na vašo sposobnost ohranjanja prijateljstev. Ko poleg nove zveze negujete svoja (stara) prijateljstva, ima odnos več prostora za razvoj.

Ne prenehajte s svojimi hobiji in strastmi

Nadaljujte s stvarmi, ki jih imate radi, čeprav ste obsedeni z novim odnosom. Karkoli delajte še naprej, saj so vaši interesi sestavni del vaše osebnosti in vas delajo takšne, kot ste.

Toksični partnerji pogosto opustijo vse svoje aktivnosti in se poskušajo prilagoditi partnerjevim interesom in njegovemu urniku in obveznostim. Bolj, ko boste zapuščali druga področja življenja, v katerih najdete izpolnitev, bolj boste pričakovali, da boste to nadoknadili v razmerju, to pa obremenjuje odnos z nerealnimi pričakovanji. Ko to storite, je edino, kar je gotovo, da boste razočarani.

Bodite pozitivni

To pomeni veliko več kot prijetno in prijazno vedenje ter skrb, da se partner ne pritožuje. Pozitivnost je vibracija, ki izhaja iz vas. Je stanje notranjega zaupanja vase in sveta okoli sebe, prepričanja, da je in da bo vse dobro.

via GIPHY

Ne obremenjujte se

Ko se nehate obremenjevati s svojimi strahovi, skrbmi in scenariji nočnih mor, se zgodi nekaj odličnega – razmerje se izboljša. Poznate svoje slabosti in vedenje, ko ste pod stresom. Dajte sebi in partnerju čas za spoznavanje in povezovanje, razumite razvoj razmerja kot avanturo in način za obogatitev življenja, ne kot cilj, ki ga morate doseči.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!