fbpx

Življenjske odločitve: zakaj se bojiš sprememb v življenju

Se nahajaš pred življenjsko odločitvijo pa ti ne zmanjka izgovorov?

Foto: envato

Morda se ne počutiš pripravljen ali ne verjameš, da lahko uresničiš svoje sanje? Meniš, da še ni pravi čas? To je le strah. In strah je odličen pri iskanju zelo prepričljivih izgovorov.

Vedno bo obstajala razumska razlaga, da nečesa ne narediš – preveč si zaposlen, imaš druge prioritete, ni pravi čas, nekaj te moti. Ampak veš kaj? Vedno te bo kaj motilo. Vedno boš imel nujne težave, ki jih moraš rešiti. Rutina življenja te bo potegnila nazaj in zagotovila neizčrpen vir izgovorov.

Vedno bo nekaj na poti. Nekdo, čigar potrebe in težave so nujne in zahtevajo tvoje posredovanje, tvoj način življenja, občutek, da boš izdal vse okoli sebe, če narediš nekaj samo zase.

Ljubezen ki te bo okupirala, prepričanja, ki jih ne uspeš premagati in razkriti, dvomi. Ni ti treba skrbeti, da ti bo zmanjkalo izgovorov. Vedno boš našel nekaj, česar ne zmoreš.

Ustavi se. Ne obupaj! Foto: Ryan Moreno / Unsplash

Ustavi se. V tebi je želja, težnja. Imaš idejo, veš, kaj moraš narediti, da se na pravi način izraziš, da se bolje počutiš, da dosežeš svojo integriteto v vseh življenjskih načrtih. Ne gre za to, da ne veš, kaj si točno želiš, ampak o tem, da se bojiš to storiti. Poglej svoje dvome, negotovost, previdnost, obotavljanje. Poglej svoj um, ki preračunava, kaj boš izgubil, dokler ne boš dobil, kar želiš, in kaj boš, če boš izgubil vse. Zato se tveganje imenuje tveganje, saj lahko izgubiš.

Morda boš moral nekaj izgubiti, da bi pridobili nekaj drugega. Morda boš morali vložiti določeno količino svojega življenja, da nekaj dosežeš, v tem času pa boš moral zanemariti partnerja, družino, družabno življenje, hobije. Vlaganje v sanje pomeni odrekanje, to pomeni, da ne moreš živeti življenja, kot si ga navajen.

Morda se ti zdi, da življenje teče mimo, a gre za disciplino in odgovornost. Če želiš nekaj doseči, moraš delati na tem, delo na čemerkoli pa zahteva čas, koncentracijo in energijo.

Včasih se moraš boriti sam s sabo, da se premakneš k nečemu, kar želiš doseči. Nekaj ​​časa moraš čutiti pritisk, ki te sili k nečemu. Moraš biti nezadovoljen, doživeti neuspehe in porabiti ogromno izgovorov.

Ali potrebuješ nekaj tako zelo, da si pripravljen tvegati, investirati, obupati, delati brez nagrade? Če je odgovor pritrdilen, potem vsi izgovori odpadejo. Potem se spraviš v nekaj, kar je vredno vsakega truda, vse ostalo pa gre v ozadje, karkoli že to pomeni in kar ima za posledico.

Seveda so izgovori še vedno na dosegu roke in se ponujajo na vsakem koraku, predvsem tam, kjer si negotov, a če imaš motivacijo, voljo, odločnost in zavedanje, da se potrudiš po svojih najboljših močeh, boš premagal skušnjavo izgovora.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.