Zlati globus 2016: kdo so zmagovalci 73. zlatih globusov?

V zgodnjih jutranjih urah po našem času, so v Los Angelesu, natančneje v Beverly Hilton hotelu, podelili zlate globuse, ki jih podeljuje združenje tujih novinarjev v Hollywoodu. Podelitev je vodil britanski komik Ricky Gervais. Zlati globus 2016 za najboljši film v kategoriji drame je odnesel film The Revenant (Prikazen), v glavnih igralskih kategorijah pa sta slavila Leonardo DiCaprio za vlogo v The Revenant in Brie Larson za vlogo v Room.

Podelitev zlatih globusov je prireditev s strani članov ameriškega združenja HFPA. Nagrade obeležujejo najboljše tuje ali domače filme in televizijske programe preteklega leta.

Zlati globusi se velikokrat izkažejo kot dobra napoved za poznejšo podelitev oskarjev, zmagovalci so namreč nemalokrat isti. Ali bo tako tudi to leto, bomo morali še dober mesec počakati.
73. podelitev je vodil Ricky Gervais, ki je v govoru leta 2012 dejal: “Za vse, ki še vedno ne veste: zlati globusi so ista reč kot oskarji, ampak brez vsega njihovega ugleda. Zlati globusi so proti oskarjem to, kar je Kim Kardashian proti Kate Middleton. Malo glasnejši, malo bolj ceneni, malo bolj pijani in gotovo lažje kupljivi. Menda. Nič ni bilo dokazano.”

Kdo so zmagovalci zlatih globusov 2016?

Filmska kategorija:

Zlati globus 2016 za najboljšo filmsko dramo je odnesel film The Revenant, v kategoriji najboljšega muzikla ali komedije pa film The Martian.

Najboljši igralec v drami je Leonardo DiCaprio (The Revenant), najboljša igralka Brie Larson (Room).

Najboljša igralka v muziklu ali komediji je Jennifer Lawrence (Joy), najboljši igralec pa Matt Damon (The Martian).

Zlati globus za režijo je odnesel Alejandro González Iñárritu za film The Revenant.

Kot najboljša stranska igralka je bila izbrana Kate Winslet (Steve Jobs), najboljši stranski igralec je Sylvester Stalone (Creed).

Najboljši celovečerni animirani film je Inside Out, najboljši tujejezični film pa Son of Saul iz Madžarske.

Najboljši scenarij je scenarij Aarona Sorkina, ki ga je spisal za biografijo o Stevu Jobsu.

Zlati globus za izvirno glasbeno podlago pripada Enniu Morricone za glasbeno podlago v Tarantinovem filmu The Hateful Eight.

Najbolj izvirna pesem v filmu je pesem Sama Smitha, Writing’s on the Wall, iz filma Spectre.

Si bo to leto Leonardo DiCaprio končno priboril tudi oskarja?
Si bo to leto Leonardo DiCaprio končno priboril tudi oskarja?

PREBERITE ŠE: Zlati globus 2016: nominacije za zlati globus 2016

Televizijska kategorija:

V vidnejših televizijskih kategorijah so slavili: TV-serija Mr. Robot, kot TV film ali miniserija pa Wolf Hall (PBS).
Zlati globus za glavno vlogo v TV seriji je prejela Taraji P. Henson (Empire), kot igralec je slavil John Hamm (Mad Men). V komičnih TV serijah sta slavila Gael García Bernal (Mozart in the Jungle) in Rachel Bloom (Crazy Ex-Girlfriend).

Ameriški igralec in filmski ustvarjalec Denzel Washington je domov odnesel častni globus, nagrado Cecila B. DeMilla, za svoj izjemen prispevek k svetu zabave pred in za kamero.

Dodatne Informacije

Več informacij:
goldenglobes.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!