Znamenitosti, ki bodo zaradi globalnega segrevanja končale pod vodo

Svetovne znamenitosti pod vodo

Kaj se bo zgodilo z nekaterimi svetovanimi znamenitostmi, če ne ustavimo globalnega segrevanje in zajezimo naraščajočih temperatur? Številne obalne svetovne znamenitosti bodo končale pod vodo, in še preden bomo odkrili Atlantido, bo dviganje gladine oceanov poskrbelo, da se bodo obstoječi obmorski kraji spremenili v novodobne ''Atlantide''. Preveri, katerim znamenitim mestom grozi takšna usoda.

Globalno segrevanje v številkah je eno, a vizualni umetnik Nickolay Lamm nam posledice naraščanja temperatur in dvigovanja gladine oceanov prikaže plastično. Kakšne bi bile nekatere svetovne znamenitosti v slovitih mestih, če bi se povprečna temperatura ozračja do leta 2100 zvišala za 4,5 stopinje Celzija? Večina obmorskih krajev bi končala pod vodo in po znamenitih ulicah Londona, Ria de Janeira, Šanghaja … bi lahko le še veslali.

PREBERITE ŠE: SUR-FAKE: so nam pametni telefoni res ukradli dušo?

K sreči države ne stojijo križem rok in se bodo na bližajoči se konferenci o podnebnih spremembah Združenih narodov zavezale k občutnemu zmanjšanju izpustov toplogrednih plinov med letoma 2020 in 2030 (želja ja, da bi zajezili rast za 2 °C, a po trenutnih predlogih smo bliže rasti za 3,5 stopinje Celzija), kar je prvi korak k temu, da se ne uresniči Lammov scenarij.

Dodatne Informacije

Več o avtorju:
nickolaylamm.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Osebnostni test, ki je grozljivo resničen! Tako te vidijo drugi!