Znani psihoterapevt razkriva 7 zakonov dobrega življenja: ne porabljajte energije za tiste, ki jim ni mar za vas

"Ne zapravljajte časa in energije za tiste, ki jim ni mar za vas, ali za tiste, ki vas ne ljubijo." - Andrey Kurpatov

Andrey Kurpatov, psihoterapevt, pisatelj in kolumnist številnih publikacij, je postavil zlata pravila svojega življenja.

Predlagamo, da jih preberete.

1. Nikoli ne prelagajte odgovornosti za to, kar se vam dogaja v življenju, na nekoga drugega

Ne podležite skušnjavi, da bi krivili druge ljudi, to je morda res najlažje. Ampak moč boste našli, ko boste popolnoma sprejeli, da ste sami ustvarjalec vseh svojih neuspehov kot tudi vseh uspehov.

2. Sprejmite dejstvo, da preteklosti ne morete spremeniti – konec je

Vplivate lahko samo na sedanjost, morda prihodnost in slednja je odvisna od tega, kaj počnete sedaj.

3. Zavrnite iluzijo, da lahko spremenite druge

Podzavestno imamo vsi to naivno iluzijo, da lahko nekoga spremenimo. Posledično trpimo, ker je ne moremo uresničiti. Samo okoliščine lahko spremenijo ljudi. Dovolite drugim, da so drugačni, da so to, kar so. V nekem trenutku boste morda celo začeli uživati ​​z njimi.

4. Ljudje nas potrebujejo le, ko smo močni

Nihče vas ne potrebuje, kadar ste šibki, utrujeni, ko trpite ali ste nesrečni. Če se ljudje pretvarjajo, da vas imajo radi, ko ste šibki, vam samo lažejo. Ne podležite takšnim lažem. Samo strinjajte se z absolutnostjo tega pravila, izdihnite in se nasmehnite.

5. Vsa naša dejanja imajo posledice

Pravzaprav vedno izbiramo – ne tega, kar bomo storili, ampak, kaj bo rezultat naših dejanj. Zato vedno pomislite na posledice. Na takšen način se bo v vašem življenju dogajalo manj neumnosti.

6. Naredite tisto, kar vam je resnično pomembno

Če se sprašujete, kaj je smisel življenja, ste najverjetneje nekoliko potrti. Kar je pomembno ni smisel življenja, ampak občutek, da svoje življenje živite smiselno. Naredite tisto, kar se vam zdi pomembno. Ne pozabite na to. Ne sledite slepo uspehu, samo zaradi tega, ker to počnejo ljudje okoli vas. Če preprosto naredite to, kar se vam zdi pomembno, bo uspeh zagotovo prišel k vam.

7. Ne zapravljajte časa in energije za tiste, ki jim ni mar za vas, ali za tiste, ki vas ne ljubijo

Na tem svetu je veliko ljudi, ki so vam všeč in s katerimi bi bilo življenje srečno in zanimivo. Ne zaprite se vase in ne dvomite v vse ljudi.
Verjemite, odprtost in prijaznost vam bosta pomagali, da najdete prave ljudi.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Življenje je prekratko, da ga bi zapravljali za ljudi, ki iz vas izsesajo srečo