Audi Aicon
Utrip mesta · mobilno

Smo leta 2030 in to je Audijeva vizija mobilnosti. Voznikov ni več, vsa vozila so na avtonomni ravni pete stopnje, kar pomeni popolnoma neodvisno vožnjo. Avto kar naenkrat postane prostor za druženje, delo in počitek. Tako potovanje zgleda kot let z Boeingom 747. Na najvišji ravni, seveda, v prvem razredu.

Audijev koncept je precej dolg, saj meri več kot 5 metrov v dolžino. Medosno razdaljo ima celo daljšo kot Audi A8. Tudi zato je prostor v notranjost lahko zasnovan tako zelo drugače. Sedeži vozila so zasnovani kot stanovanjsko pohištvo – enosedi ali udobni počivalniki. So vrteči oziroma se lahko obrnejo v obratno smer vožnje in tako ustvarijo prostor za bivanje in pogovor z ostalimi potniki. V kabini je takoj jasno, da prostora za voznika ni. Ta avtomobil bo vozil v vseh situacijah popolnoma sam. In voznik v njegovo vožnjo ne bo mogel posegati. V vozilu je množica zaslonov, na katerih boste lahko videli predvajanje različnih informacij.

Audijeva vizija je drzen in futuristični premik. Če namreč ni človeškega posredovanja in avtomobil vozi sam od sebe, potem odpade množica elementov, ki smo jih vajeni pri klasičnih vozilih. Kar je že kar nekoliko grozljivo. Priznajte! Tako na primer niso potrebni klasični žarometi, saj avtomobilski senzorji opravijo vse delo. Luči dobijo povsem druge funkcije, lahko osvetljujejo predmete ob cesti in ljudi ter jim kljub premikanju sledijo. Vsekakor drugačno doživetje. Luči se lahko uporabljajo za komunikacijo z drugimi samovozečimi vozili …

Audi Aicon bo gnan na vsa 4 kolesa s štirimi električnimi motorji, ki bodo skupaj proizvedli okoli 350 konjskih moči. Pri Audiju povedo, da bo Aicon lahko potoval s hitrostjo 130 km/h z dosegom baterije okoli 700 kilometrov.

Ob zapisanem se lahko le veselimo prihodnosti!

Galerija slik: Audi Aicon

Audi AiconOdpri galerijo

cover-bugatti Bugatti Chiron: najbolj neverjetno pospeševanje – v 32,6 sekunde od 0 km/h do 400 km/h Lamborghini Aventador S Lamborghini Aventador S: Lamborghini zgoraj brez Prodrive Hummingbird Prodrive Hummingbird: najlažje zložljivo kolo na svetu 1000-500-citymagazine-cover Družina Aston Martin Zagato se veča