Jesen je polna prijetnih trenutkov v živobarvni naravi in topli kuhinji. Preizkusite ta čudoviti recept za neverjetno okusno kostanjevo juho in presenetite svoje najdražje ...
Podajmo se v naravo in naberimo zvrhano košarico kostanja, ki bo pričarala veliko prijetnih trenutkov v kuhinji in za domačim omizjem.
Recept za kostanjevo juho
Sestavine:
- 400 g kostanja
- peteršilj
- 1 bela čebula
- 2 stroka česna
- 2 žlici masla
- 500 ml zelenjavne jušne osnove
- poper
- sol
- 100 ml sladke smetane za kuhanje
Navodila
Kostanj operemo, križno zarežemo, skuhamo in olupimo. Peteršilj operemo in drobno nasekljamo. Čebulo in česen olupimo in nasekljamo. V kozici raztopimo maslo, na katerem nato prepražimo česen in čebulo. Po približno petih minutah prilijemo jušno osnovo, premešamo in dodamo olupljen kuhan kostanj. Začinimo s soljo in poprom ter kuhamo približno 15 minut.
PREBERITE ŠE: Jesenski recept: domača hruškova pita po receptu naših babic
Juhi dodamo smetano za kuhanje in jo s paličnim mešalnikom zmiksamo v gosto zmes. Juho razporedimo po krožnikih, posujemo s svežim peteršiljem in postrežemo. Dober tek!