fbpx

Kdo je bolj krut pri zavrnitvah? Moški ali ženske?

Zavrnitev

Kako ženska zavrne moškega, ki jo povabi na zmenek, in kako moški zavrne žensko, če ga ta ne zanima, je zanimiv družbeni eksperiment, ki so ga izvedli pri Whatever, YouTubovem kanalu, ki je znan po podobnih projektih. Video prikazuje, kako se ženske odzovejo na flirtanje popolnega neznanca in kako moški zavrnejo popolno neznanko. Kdo, misliš, je bolj krut s svojo zavrnitvijo in zakaj je to spoznanje tako zelo pomembno? Ker je zavrnitev težko prenesti.

Dejstvo je, da moški na vsako žensko gledajo kot na potencialno partnerico. Zakaj ti to pravimo? Ker boš tako lažje razumel/-a družbeni eksperiment, ki so ga izvedli pri Whatever. Ta je na ulico poslal fanta in dekle, ki sta flirtala z naključnimi mimoidočimi in jih vabila na zmenek. Kateri spol, mislite, je bil bolj neusmiljen pri deljenju košaric? Moški ali ženski?

PREBERITE ŠE: Kiss Me Now, Meet Me Later: ali obstaja ljubezen na prvi poljub?

Glede na to, da so ženske pri izbiri partnerja precej bolj preudarne, snubce, če so nezainteresirane, odslovijo precej bolj odrezavo in kruto kot moški. Ti košarico namesto z ”ne”, ”spokaj” (evfemizem) in podobnimi odrezavimi odgovori pospremijo z ”res si simpatična, ampak …”. Kako pa bi se v takšnem položaju odzval/-a ti?

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.