Concrete Cut House – moderna hiša minimalističnega kroja, odeta v beton in steklo

Concrete Cut House v Tel Avivu

Moderno družinsko hišo Concrete Cut House v Tel Avivu sestavljajo pravokotne prizme, naložene druga na drugo, med njenimi steklenimi paneli pa se kot kača vije neskončna linija betona. Od tu ime tega razkošnega domovanja izčiščenega dizajna, ki barve črpa iz zunanje okolice.

Concrete Cut House, ki je zrasla v Izraelu, je z dnevno svetlobo obsijana družinska hiša, za katero se zdi, kot da je bila izklesana iz betonskega monolita. Pod dizajn se je podpisal oblikovalski studio Pitsou Kedem Architect, zasnoval pa je objekt s fasado, ki ji dominira steklo, okrašeno z meandri iz betona na južni strani objekta (vijejo se proti vrhu in izpisujejo črko s).

PREBERITE ŠE: Sodobna hiša v Cerknici – moderna arhitektura in narava z roko v roki

Prostor diha kot eno.
Prostor diha kot eno.

Kombinacija steklo-beton ponuja različne stopnje zasebnosti, kajti medtem ko na južni strani ta dvonadstropna hiša igra ”nudista”, je na severni čisti ”zapetež”. Pred dnevnim prostorom in tik za panoramskimi drsnimi stenami se bohoti čudovit zunanji bazen, v zgornji etaži pa najdemo spalnice in kabinet. V zgornje nadstropje vodijo ”javne” stopnice, ki jih pospremijo stekleni paneli, zažrti v beton, vsi prostori pa so od glave do pet oblečeni v minimalizem. Barvitost v monokromatsko vzdušje vnašajo notranje rastline in posamezni pohištveni elementi, strogi minimalizem pa mehča tudi zelena zunanja okolica.

Dodatne Informacije

Več informacij:
pitsou.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kako pravilno skrbeti za živo božično drevo v loncu?