Čas je za idealen zimski napitek – slasten indijski čaj masala chai. Preizkusite naš recept za dišeči čaj in ga naredite kar sami doma. In to iz samih naravnih sestavin – črnega čaja, mleka in aromatičnih začimb, ki naredijo čaj žgečkljivo pikantnega.
Ste že preizkusili recept za slasten indijski čaj masala chai? Čaj masala chai še posebej dobro dene v zimskih mesecih, saj prijetno pogreje in s svojim prefinjenim okusom in omamno aromo prebudi vse čute. Najboljši je, če ga pripravimo kar sami doma, kljub zanimivemu imenu se namreč utegne zgoditi, da imate vse sestavine za masala chai že v svoji kuhinji. Pri čaju, ki prihaja iz Indije, gre namreč za napitek iz zelenega, rdečega ali črnega čaja, kravjega ali rastlinskega mleka, medu in kombinacije začimb, ki naredijo čaj rahlo pikantnega. Masala chai ogreje telo, izboljša prekrvavitev in pospeši presnovo. Najbolj zdravo različico pripravimo iz rastlinskega mleka in raje kot zeleni ali črni čaj izberemo rdečega.
Recept za čaj masala chai:
Sestavine za čaj masala chai:
- 4 skodelice vode
- ½ skodelice mleka
- 1 čajna žlička na drobno narezanega svežega ingverja
- 1 čajna žlička kardamoma
- 5 klinčkov
- 3 zrnca popra
- 1 čajna žlička cimeta
- črni/zeleni/rdeči čaj
- med
PREBERITE ŠE: Recept: sočni rjavčki z borovničevo marmelado
Priprava čaja masala chai:
Vodo in začimbe pristavimo in zavremo. Odstavimo, dodamo mleko in spet zavremo ter odstavimo. Dodamo dve žlici čaja in počakamo dve minuti. Čaj precedimo v skodelice, sladkamo in postrežemo.