463192315
Utrip mesta · zdravje & lepota

Po vadbi, ki je osnova zdravega življenjskega stila, mnogi pozabijo na zadostno hidracijo telesa. Predstavljamo vam pet različnih vitaminskih napitkov, ki nam po vadbi vrnejo zadostno mero energije in svežine. Med njimi so tudi osvežilni koktejl, šejk in smoothie.

Po vadbi je potrebno naše telo vrniti v pravo ravnotežje. Obstaja pet okusnih napitkov, ki to vsekakor omogočajo, nekatere izmed njih pa bi bilo koristno konzumirati kar vsak dan, saj je poletje je čas, ko naše telo kar kriči po zadostni hidraciji.

Proteinski šejk

Proteinski šejk po naporni vadbi našemu organizmu priskoči na pomoč pri vzpostavljanju normalnega ravnovesja. Najpogosteje jih za vzdrževanje forme uživajo športniki, dobro pa bodo deli tudi vsem, ki radi redno zavijemo v telovadnico. Ker skrbijo za večjo mišično maso in izboljšujejo tonus naših mišic, so odlični za vse, ki vadijo vsak dan več kot eno uro. Kupimo jih v specializiranih trgovinah, lahko pa jih iz mleka, sirotke in sadja pripravimo tudi sami.

Zeleni smoothie

Dandanes je pravi trend, v kolikor dan začnemo z zelenim smoothijem. Stvar pa ni zgolj površinska, saj je zeleni smoothie resnično blagodejen za naš organizem. Ker nas napolni z energijo, izboljša stanje polti in vsebuje veliko manj sladkorja in kalorij v primerjavi s podobnimi napitki, ga je pametno vnesti v vsakodnevno prehrano. Je idealen napitek za vse, ki se ukvarjajo z jogo in pilatesom. Zdravi smoothie pripravimo iz solate, špinače, peteršilja, kumar, zelene in limonine trave, ki jim dodamo naše najljubše sadje.

Energijski koktejl

Za vse, ki ne marajo jutranjih treningov, je energijski koktejl več kot dobrodošel. V kolikor pred vadbo spijemo koktejl iz limone, pomaranče, voda, meda in začimb, ki pospešujejo metabolizem (ingver, kajenski poper, kurkuma in cimet), bo naše telo pozabilo na spanec in se pripravilo na kvalitetno športno udejstvovanje. Napitku dodajmo led in uživajmo v poživljajočih učinkovinah.

Topla voda z limono

Nikoli ne pozabimo na vodo. Je namreč najbolj pomembna od vseh pijač in popolnoma nepogrešljiva za normalno funkcioniranje našega organizma. Topla voda z nekaj rezinami limone dobro vpliva na prebavo in je izjemno primerna tudi kot napitek, ki ga spijemo pred vadbo. Po vadbi pa ne pozabimo na hladno!

Izgubljanje odvečne teže s pomočjo vadbe nam bo šlo še bolje od rok, v kolikor bomo po vadbi spili mineralni šejk, ki ga pripravimo iz pripravkov, ki jih kupimo v specializiranih trgovinah. Pozorni bodimo, da ti vsebujejo veliko vitamina C, kalcija in mineralov, ki zmanjšujejo občutek lakote po jedi, izboljšajo videz nohtov in kože ter so uspešni v boju proti staranju.

482365529 8 učinkovitih in naravnih sredstev proti srbečim pikom komarjev Foto: freetopone.com Poletje v laseh – 15 najlepših poletnih frizur Kokosovo olje je izjemno uporabno in učinkovito kozmetično sredstvo Kokosovo olje: 10 odličnih načinov uporabe v domači kozmetiki cover Nagradna igra: Kozmetika Afrodita – naj poletje traja in traja · ·