Če menite, da je ta sladica videti okusno, potem jo morate še pokusiti. Sadna kot sorbet in kremasta kot sladoled, le da je brez kapljice mleka (ali drugih mlečnih izdelkov). Prav tako ne vsebuje nasičenih maščob, holesterola in dodanega sladkorja. Tukaj je preprost recept za veganski mangov sladoled.
Kremasti, okusni sladoledi so velikokrat kalorijska bomba. Manjša porcija vaniljevega sladoleda (približno pol skodelice) naj bi imela kar 250 kalorij – 17 gramov maščobe in 85 miligramov holesterola. Če torej pazite na vnos kalorij, potem je absolutno boljša izbira ta hladna sladica, veganski mangov sladoled.
PREBERITE ŠE: RECEPT: IZVRSTEN VEGANSKI ČOKOLADNI MOUSSE, PRIPRAVLJEN V 15 MINUTAH
Sestavine za mangov veganski sladoled:
- 1 skodelica zamrznjenih koščkov manga
- 2 zamrznjeni banani (brez lupine)
- temna čokolada za okras
Priprava mangovega veganskega sladoleda:
Banani razrežite in jih dajte v mešalnik ali multipraktik ter dodajte mango. Mešajte tako dolgo, da dobite gladko maso. Postrezite v dve skodelici in okrasite s temno čokolado. Pa dober tek!