Mikset tänä syksynä lisäisi herkullista ja testattua kurpitsakeittoa monien suosikkisyksyn hedelmiin? Tässä on yksinkertainen resepti tuoksuvaan kurpitsakeittoon kastanjoilla, joka rauhoittaa nälkäisiä vatsoja ja hemmotella vaativimpiakin makuja.
Z jesenjo se v našo kuhinjo prikradejo slastne buče in sladki kostanji, ki jih lahko vržemo v isti lonec in iz njih pripravimo dišečo gosto juho, ki še kako prija ob hladnih jesenskih večerih.
Recept za jesensko bučno juho s kostanji
Sestavine za bučno juho s kostanji:
- 50 g kookosvoita
- 2 majhni čebuli
- 850 g buče
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 300 g olupljenega kuhanega kostanja
- suola
- pippuri
- muskottipähkinä
- 2 ruokalusikallista kermaa
- 1 zvrhana žlica smetane za kuhanje
Valmistusohjeet bučne juhe s kostanji:
Kostanj skuhamo, ohladimo in olupimo. Bučo očistimo in narežemo na kocke. Čebulo olupimo in sesekljamo. V večjem loncu za juhe raztopimo maslo in na njem popražimo čebulo. Dodamo kocke buče in mešamo še približno pet minut. Zalijemo z jušno osnovo in kuhamo, dokler se buča ne zmehča. Dodamo kostanj, začinimo po okusu in vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom. Juhi dodamo žlico smetane za kuhanje, premešamo in postrežemo. Dober tek!