Du kjenner sikkert mange typer brød, men vi vedder på at du aldri har hørt om apebrød. Halvt brød, halvt pizza må være ditt neste kulinariske prosjekt. Men det betyr ikke at du trenger et fjell av ingredienser og mye kjøkkenlengde. Nei, alt du trenger å gjøre er å følge instruksjonene i denne oppskriften og du har ingenting å gå glipp av.
Bi radi poskusili nekaj novega? Kaj pravite na opičji kruh? Ne, iz vas ne brijemo norca. Opičji kruh dejansko obstaja, in ko boste spoznali, za kaj gre, se boste v oppskrift oz. jed nemudoma zaljubili. Potrebujete le testo za pico, mocarelo in salamo.
LES MER: Recept: pomfrit iz polente s panceto
Recept za opičji kruh:
Sestavine za opičji kruh:
- pizza deig
- mocarela (ali kateri drugi sir)
- šunka (ali katera druga vrsta salame)
- zeliščno olje
- sir (za strganje)
- kisla smetana (po želji)
Postope priprave opičjega kruha:
Na približno štiricentimetrske kvadratke iz testa položite koščke salame in sira ter zaprite (lahko naredite kroglico ali pa tudi ne). Pomočite jih v zeliščno olje in polagajte v pekač. Ko prekrijete dno, potresite s sirom ali premažite s kislo smetano. Na kroglice naložite še eno vrsto (med peko te narastejo, zato ne pretiravajte s količino). Pekač nato prestavite v pečico, ogreto na 190 stopinj Celzija, in pecite 15 minut. Ko je kruh pečen, ga pustite stati 10 minut, da se nekoliko ohladi, nato pa ga obrnite in postrezite (lahko skupaj z omakami). Pa dober tek!
Lahko pa se priprave opičjega kruha lotite kot gospodična s posnetka: