Choklad, vem älskar inte det?! Men visste du att du kan göra denna ljuva synd, som ibland är bättre än en passionerad kyss, hemma? Väck chokladmakern i dig och förbered hemgjord choklad som du inte kommer att kunna motstå. Vi anförtror dig ett enkelt recept nedan.
Choklad je naša najljubša sladka pregreha, užitek, ki se mu je težko upreti. Prav pride, ko nam pade sladkor, je odlično darilo, afrodisiakum, pomirjevalo, antidepresiv in številka ena med tolažilno hrano. A zakaj bi čokolado vedno kupovali, ko pa jo lahko izdelate kar sami doma.
LÄS MER: Recept: užitni novoletni okraski
V nadaljevanju smo vam pripravili preprost recept za izdelavo domače čokolade (čas priprave je izredno kratek), ki ga boste vzljubili, kot ste v otroštvu vzljubili čokolado.
Recept za domačo čokolado:
Sestavine za domačo čokolado:
- 90 g kokosovega masla
- 100 g kakaopulver
- 50 g mleka v prahu
- 115 g sladkorja v prahu
Priprava domače čokolade:
Začnemo s tem, da v kozici na zmerni temperaturi stopimo kokosovo maslo, in ko se stopi, ga odstavimo. Nato v ločeno skledo presejemo sladkor, mleko in kakav v prahu ter premešamo. V mešanico vlijemo stopljeno kokosovo maslo in z metlico vse skupaj dobro ročno premešamo, da dobimo gladko zmes. Potem s papirjem za peko le še obložimo pekač in vanj zlijemo čokoladno maso, ki jo enakomerno razporedimo (čokolado lahko oplemenitimo z lešniki ipd., ki jih dodamo, preden zmes zlijemo v pekač). Pekač postavimo v hladilnik in počakamo, da se čokolada strdi. Pa prijetno sladkanje!