Film Bright (2017)
Kulturni izbor · film

Vse več hollywoodskih studiev okleva pri vlaganju desetine milijonov dolarjev v filmske projekte, zato pa jih odprtih rok sprejemata Netflix in Amazon, ki filme prikazujeta na svoji platformi in jih prek zunanjih partnerjev pošljeta v kinematografe. Gre za vse bolj pogost pojav. Na tak način bo zrastel tudi naslednji projekt Martina Scorseseja The Irishman, tako je zrastel Beasts of No Nation, pa filma 13th in Manchester by the Sea. Po tej poti gre tudi film Bright z Willom Smithom, ki se odvija v bližnji prihodnost. V njem Smith obuja čase, ko se je ukvarjal s preganjanjem podlih fantov in pošasti. Tudi zdaj je policaj, ki živi med nenavadnimi bitji.

Netflix je napovednik za svoj novi izvirni film Bright pripeljal kar na oskarje. V projektu, vrednem kar 90 milijonov ameriških dolarjev, v glavnih vlogah nastopata Will Smith (Možje v črnem, Dan neodvisnosti, Podli fantje) in Joel Edgerton (Veliki Gatsby, Črna maša, Bojevnik).

Znanstvenofantastični triler se dogaja v bližnji prihodnosti, ko si Zemljo z ljudmi delijo nenavadna bitja, govori pa o policaju (Smith), ki mora po sili razmer združiti moči z orkom (Edgerton), da bi preprečil najhujše.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Skriti faktorji (Hidden Figures, 2016)

V filmu Davida Ayerja (Odred odpisanih, Bes, Sabotaža) nastopa tudi Noomi Rapace (Dekle z zmajskim tatujem, Prometej, Otrok 44). Premiero bo film na Netflixu doživel decembra 2017.

Galerija – film Bright (2017):

Film Bright (2017)Odpri galerijo

oskarji 2017 Oskarji 2017: kdo so zmagovalci oskarjev? oskarji 2017 Oskarji: igralci in režiserji, ki presenetljivo (še) niso prejeli oskarja oskarji 2017 Oskarji: najbolj šokantni trenutki na oskarjih James Bond 25 na Hrvaškem Novi film o Jamesu Bondu bodo snemali na Hrvaškem · · · · · · ·