10 bolezni, ki jih lahko pozdravi igranje med rjuhami, številka 6 vas bo presenetila!

Zadnjič posodobljeno: :

"Zdravja ne dobite v trgovini, temveč z načinom življenja." - Sebastian Kneipp

Spolni odnos prinaša veliko, ampak res veliko koristi … od užitka, do pozitivnega vpliva na naše zdravje. Pa veste, kako vse lahko vpliva na vas? Ko boste to prebrali, si boste želeli, da bi lahko vsak dan! 🙂

1. Srce

Če ste pogosto intimni, vam bo to pomagalo do dobro delujočega srca. Po mnenju strokovnjakov spolni odnos dokazano zmanjšuje tveganje za srčni napad in druge težave s srcem. Pomaga uravnavati sproščanje spolnih hormonov, kot sta estrogen in testosteron, ki vplivata na najrazličnejše sisteme v našem telesu, tudi na srce.

2. Glavobol

Za lajšanje glavobola je ta praksa zelo učinkovita, saj sprošča oksitocin in povečuje endorfine. Oksitocin zmanjšuje bolečino. Ti hormoni pomagajo telesu, da se na naraven način sprosti.

3. Deluje proti depresiji

Aktivno spolno življenje vodi do dolgoročnega zadovoljstva z duševnim zdravjem in povečuje vašo sposobnost poštene in intimne komunikacije.

4. Nespečnost

Spolna aktivnost spodbuja sproščanje hormona prolaktina, spalnega hormona, ki poveča občutek zadovoljstva. To pomeni, da vas lahko intimni odnos odrešiti neprespane noči, saj poveča verjetnost, da zaspite.

5. Urinska inkontinenca

Pomaga v boju proti urinski inkontinenci. Intimni odnos je odlična vaja za mišice medeničnega dna, s krepitvijo teh mišic pa lahko ženske spet pridobijo popoln nadzor nad svojim mehurjem.

6. Gripa

Verjeli ali ne, lahko pomaga pri zdravljenju gripe in prehlada. Če imate pogostejše spolne odnose, imate lahko boljšo imunsko odpornost in ste tako manj dojemljivi za gripo in prehlade. V raziskavah se je pokazalo, da imajo tisti, ki imajo redne spolne odnose, višjo raven imunoglobulina A ali IgA v telesu – snovi, ki jih najdemo v slini in sluznici in pomagata organizmu pri boju proti virusom in bakterijam. Torej, če imate gripo ali prehlad, se poslužite spolnega odnosa, saj je naravno zdravilo proti njima.

7. Boleče mišice

Če želite popolno sprostitev, je rešitev intimnost, saj je to najboljša vaja za boj proti preobremenjenosti mišic in sklepov.

8. Lepa sijoča koža

Ker spolni odnos sprošča toksine, ki so krivi za nečistost kože, se koristni učinek pokaže neposredno na videzu kože.

9. Prostata

Prav tako lahko pomaga zmanjšati tveganje za razvoj raka na prostati. Redni moški orgazmi preprečujejo pojav raka na prostati. Če ne pride do izliva se tekočina (sperma) zadržuje v telesu, kar lahko privede do oteklin in s tem veliko težav. Redno ejakuliranje ohranja zdravje prostate.

10. Rak prsi

Intimni odnos je lahko zaščita proti raku dojk. Zaradi stimulacije prsi žensko telo sprosti hormon oksitocin, ki lahko ščiti pred pojavom raka. Ženske, ki imajo spolni odnos vsaj enkrat na mesec, imajo manjšo možnost za razvoj raka na prsih.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kaj se bo zgodilo z vašim telesom, če vse pijače nadomestite z vodo?