Ena stvar, po kateri boste vedno prepoznali manipulatorja: to je njihova strupena igra, v kateri vedno zmagajo

Zadnjič posodobljeno: :

To je jasen znak, da imate opravka z velikim manipulatorjem – tako ga lahko odkrijete!

Manipulatorji se pogosto predstavljajo kot žrtve, ki so veliko trpele zaradi življenjskih okoliščin in dejanj drugih ljudi. Vsaj njihova dejanja najpogosteje opravičijo s travmo ali težko življenjsko zgodbo. Težko otroštvo, nehvaležni otroci, slab odnos s starši, šef, ki ne opazi njihovega potenciala – vse te zgodbe so njihova taktika, da bi bili v vaših očeh prepoznani kot veliki borci, ki jim je življenje prineslo trpljenje, nato pa so postali žrtve lastne usode.

Prva stvar, po katerih lahko prepoznate manipulatorja je povzročanje občutka krivde.

Manipulator natančno ve, kako obrniti situacijo v svojo korist, tudi ko je jasno, da je naredil napako. Kot odgovor ima pripravljeno svojo težko življenjsko izkušnjo in pripravljeno je, da iz vas naredi pasivno agresivno osebe, sebe pa s čarobno paličico pretvori v žrtev.

Če ga opozorite na napako, je mogoče, da boste čez nekaj minut pomislili, kako narobe sta ravnali in imeli občutek krivde, da ste ga “prizadeli”.

Preusmerjanje krivde je osnovna igra vsakega manipulatorja. Na primer, ženska je našla romantično sporočilo v žepu moževega plašča ali pa na srajci vidi sled šminke. Manipulator bo naredil naslednje – krivdo bo preložil na ženo s trditvijo, da mu ne zaupa, da mu ne zaupa po vsem, kar je naredil zanjo in da mu na ta način kaže, da dvomi vanj in njuno zvezo. Nato se ženska umakne vase in pojavi se občutek krivde, ki “izbriše” dokaze, ki jih je videla pred kratkim.

Namen manipulatorjev je, da vas spodbudijo, da dvomite vas in da jih sčasoma prosite za odpuščanje. Na ta način gredo njihove napake in prevare v ozadje, oni pa postanejo žrtev nerazumevanja in pomanjkanja ljubezni.

Ste že bili kdaj v podobni situaciji?

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
10 načinov, kako začeti imeti rad sebe