fbpx

10 filmov, ki bodo v vas prebudili pustolovca

Poletje je tu in z njim tudi čas za nove pustolovščine. Seveda se marsikdaj tiste v realnosti težko kosajo s filmskimi, toda slednje lahko služijo kot veliki navdih, da tudi sami odrinete v raziskovanje neznanega.

Za vas smo tako pripravili deset filmov, ki vas bodo prevzeli in nalezli s svojim pustolovskim duhom.

Lov za izgubljenim zakladom (Raiders of the Lost Ark, 1981)

Pustolovska klasika, ki spremlja pustolovščine legendarnega Indiane Jonesa. Obvezen ogled tudi poznejših nadaljevanj (no, četrti del lahko izpustite).

V divjino (Into the Wild, 2007)

Chris McCandless se odloči opustiti svoje vsakdanje življenje in se odpravi na popotovanje, ki mu bo spremenilo življenje.

Lov za izgubljenim diamantom (Romancing the Stone, 1984)

Pustolovščina z romantičnim pridihom, kjer v glavnih vlogah blestita Michael Douglas in Kathleen Turner. Tudi nadaljevanje Dragulj z Nila (The Jewel of the Nile, 1985) je povsem solidno.

Goli v sedlu (Easy Rider, 1969)

Legendarni film ceste, ki je popoln odraz takratne hipijevske Amerike. Bonus: legendarna uvodna špica, ki jo spremlja pesem Born to be Wild.

Potovanje v središče Zemlje (Journey to the Center of the Earth, 1959)

Zgodba Julesa Verna, ki je dobila že mnogo filmskih reinkarnacij, toda najboljša je tista prva.

Guniji (The Goonies, 1985)

Tipičen predstavnik mladinskih filmov iz osemdesetih, za katerimi je stal Steven Spielberg, ki spremlja skupino mladeničev na iskanju skrivnostnega piratskega zaklada.

Jumanji (1995)

Še en mladinski film, ki pa ima vključeno tudi primes znanstvene fantastike. Dva otroka namreč igrata namizno igro, ki pa ima v sebi čarovnijo, kar pripelje do kaotičnih posledic.

Kdo je tu nor? (O Brother, Where Art Thou?, 2000)

Na ameriškem jugu tridesetih let prejšnjega stoletja se trojica pobeglih kaznjencev loti iskanja skritega zaklada.

Pijevo življenje (Life of Pi, 2012)

Mladenič preživi morsko nesrečo in je primoran iti na nepozabno pustolovščino, kjer splete nenavadno prijateljstvo z bengalskim tigrom.

The Man Who Would Be King (1975)

Legendarna Sean Connery in Michael Caine sta vojaka, ki se odločita, da bosta postala kralja v deželi Kafiristan, ki ni videla belca že od časov Aleksandra Velikega.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!