10 filmov, ki si jih morate ogledati, če ste na valentinovo samski

Če ste na valentinovo samski, potem najbrž res ne želite, da se vas na vsakem koraku opominja na partnersko romantiko. Zakaj si torej ne bi na ta dan samski privoščili nekaj razvajanja in si ogledali antiromantične filme? Tukaj je seznam desetih, in zagotovo boste našli kakšneg zase.

Tukaj je 10 filmov, ki si jih oglejte, če ste na valentinovo samski.

Zlo za petami (It Follows, 2014)


Študentka Jay po seksu s skrivnostnim Hughom nase prenese zloveščo prekletstvo, ki jo zdaj zasleduje na vsakem koraku in jo želi pokončati.

Dolga noč (The Overnight, 2015)


Alex in Emily se s sinom preselita v Los Angeles. Ko po naključju spoznata Kurta, pristaneta na skupni večer obeh družin. A večer je čedalje bolj čudaški, in ko se v posteljo odpravijo vsi otroki, se začnejo razkrivati najbolj intimne skrivnosti.

Tallulah (2016)


Čudaška punca postane varuška otroka neodgovorne in nesrečene gospodinje z Manhattna, kmalu pa se začne pretvarjati, da je ta otrok njen. Brez brige poišče mamo svojega bivšega fanta in jo prosi za pomoč pri vzgajanju njene vnukinje.

The Invitation (2015)


Will se odzove vabilu svoje bivše žene Eden in njenega novega moža Davida, in tako na večerjo pripelje tudi svojo novo punco Kiro. Tam podoživi travmatično smrt svojega otroka in kmalu začne sumiti, da ima njegova bivša zle namene.

Skrivnosti in laži popolnega zločina (All Good Things, 2010)


Film temelji na resnični zgodbi o najzlogasnejšem primeru izginule osebe v zgodovini New Yorka. David Marks, sin nepremečninskega tajkuna, se poroči z lepo študentko Katie. Vse je precej pravljično, dokler Katie Davidu ne pove, da je noseča. David jo prisili v splav in odnosi se skrhajo. Kmalu jo začne tudi zlorabljati, nato pa Katie izgine brez sledu.

Adelino življenje (La vie d’Adèle / Blue Is the Warmest Colour, 2013)


Adele je gimnazijka, Emma je boemska študentka. Ko se srečata v gejevskem klubu, med njima preskoči iskrica in tako začneta strastno razmerje.

Pokora (Atonement, 2007)


Ljubezen med premožno Cecilijo in sinom oskrbnika posesti Robbijem se za vedno spremeni, ko 13-letna Cecilijna sestra v navalu ljubosumja Robbija obtoži posilstva mladoletne sestrične. Robbie po zaporu pristane na bojišču 2. svetovne vojne, kjer hrepeni po svoji stari ljubezni, pa tudi Cecilija ga ne more pozabiti. Med tem Cecilijina sestra išče način, kako bi se odkupila za krivične obtožbe.

Ne zapusti me nikdar (Never Let me Go, 2010)


Kathy, Tommy in Ruth živijo v idiličnem angleškem internatu. Ko zapustijo šolo in želijo raziskovati resnični sveti, odkrijejo srhljivo resnico o sebi. So le človeški kloni, ki so jih vzgojili zaradi njihovih telesnih organov.

6 Years (2015)


Mladi par Melanie in Daniel imata na videz čudovito razmerje in strasten seks. Film prikazuje zadnja dva tedna 6-letnega razmerja, ki sta vse prej kot pravljična, polna sta namreč nasilja in nečednih igric.

Občudovani (Adore, 2013)

https://www.youtube.com/watch?v=WgBwpHdxGnI
Roz in Lil sta prijateljici od malih nog. Med preživljanjem skupnih počitnic s sinovoma, se Roz zaljubi v prijateljičinega sina, njuno razmerje pa vpliva na vse vpletene. Lil kmalu začuti željo po maščevanju, a stara nevezanost in novo sovraštvo rodita vrtinec kaotičnih čustev.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Odlični božični filmi, ki ti bodo dali misliti: ogledaš si jih lahko popolnoma brezplačno