fbpx

5 načinov, kako hitro odstraniti vinjeto

5 načinov, kako hitro odstraniti vinjeto

Veste, kako hitro odstraniti staro vinjeto? Mesec januar se bo danes zaključil, kar pomeni, da boste morali vsi vozniki na svoje vetrobransko steklo nalepiti kovinsko rožnato vinjeto. 1. februarja 2019 bodo začele veljati nove vinjete za vse tiste, ki se nameravate voziti po ljubljanski obvoznici, hitrih cestah in avtocestah. Predstavljamo vam 5 načinov, kako hitro odstraniti vinjeto.

Tisti, ki še niste kupili novo vinjeto, jo boste moralidanes ‒ s 1. februarjem 2019 bo morala biti na vašem vetrobranskem steklu kovinsko rožnata vinjeta. In kako odstraniti staro vinjeto kar doma? Za odstranjevanje sicer imate več možnosti, tudi odhod k ‘strokovnjaku‘, a raje se zanesite sami nase, kerje to opravilo lahko!

5 načinov, kako hitro odstraniti vinjeto:

Kako odstraniti vinjeto s strgalom in vlažno krpo?

Po tej metodi za odstranjevanje vinjete potrebujete vlažno krpo in strgalo za vinjeto (lahko tudi strgalnik za čiščenje steklokeramične plošče ali plastičen kos s tankim robom). Vinjeto s krpo navlažite, nato pa jo previdno spraskajte s stekla. Postopek opravljajte počasi.

Kako hitro odstraniti vinjeto?
Kako hitro odstraniti vinjeto?

Kako odstraniti vinjeto s sušilnikom za lase?

Druga metoda je metoda s sušilnikom za lase. Namesto da vinjeto navlažite, jo dobro segrejete in nato s prsti odlepite. Alternativa sušilniku je lahko daljša vožnja, ko je v avtomobilu dalj časa toplo. Morebitne ostanke odstranite z vodo ali detergentom.

Kako odstraniti vinjeto z robčki za čiščenje očal?

Vinjeto lahko odstranite tudi z robčki za čiščenje očal. Vinjeto najprej odlepite s prsti (kolikor gre), z robčkom pa odstranite ostanke.

Najhitrejši način odstranjevanja vinjete?

Potrebujete hitri čistilec, strgalo za okna in papirnate brisačke. S strgalom najprej odstranite vinjeto, nato pa s čistilcem in brisačo le še odstranite lepilo. Vzelo vam bo manj kot minuto.

Najhitrejši način odstranjevanja vinjete?
Najhitrejši način odstranjevanja vinjete?

Preventiva?

Če ne želite, da se vinjeta na vetrobransko steklo prisesa kot pijavka in si želite prihodnje leto delo olajšati, poskusite trik s kavbojkami. Preden svežo vinjeto nalepite na steklo, jo nalepite na gladek del kavbojk ‒ vinjeta bo s tem pobrala delce vlaken, ki bodo kasneje omogočili enostavnejšo odstranitev s stekla.

Dodatne Informacije

Več informacij:
dars.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!