fbpx

Festival Fabula 2019: zidovi med nami

Festival Fabula 2019: zidovi med nami

Najodmevnejši literarni festival, ki je v Slovenijo privabil številne sodobne klasike in najprodornejše mislece našega časa, se bo letos odvil šestnajstič. Udeleženci bodo lahko prisluhnili osmim tujim gostjam in gostom, osrednji med njimi pa bodo dobili tudi slovenske prevode svojih knjig, ki jih boste lahko kupili po festivalski ceni. Bogat program se bo začel s Fabulo pred Fabulo (od 27. do 28. februarja.), festival Fabula 2019 pa se bo odprl 3. marca. Dogodek je namenjen vsem generacijam in široko dostopen obiskovalcem, brezplačne karte pa si lahko priskrbite na blagajni Cankarjevega doma.

Pomembne Informacije
Kdaj?
do
Kje?
Cankarjev dom, Ljubljana
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
Brezplačen vstop

Festival Fabula 2019, slovenski mednarodni literarni dogodek, na katerem se vsako leto predstavijo pomembni avtorji z vsega sveta, bo tudi letos gostil pomembne goste. V humanističnem programu Fabula pred Fabulo bodo nastopili svetovno znani misleci in teoretiki (Alberto Manguel in Iva Illouz), ki bodo občinstvo nagovorili s predavanjem in debato.

Éric Vuillard ‒ Dnevni red
Éric Vuillard ‒ Dnevni red

3. marca se bodo literarni gostje predstavili v pogovorih z izbranimi moderatorji (Tatjana Tolstoj, Ingo Schulze, Eric Vuillard, Rachel Cusk). V sklopu festivala Fabula 2019 bo potekala tudi Filmska Fabula: projekcije filmov, posnetih po literarnih predlogah gostujočih avtorjev.

Rachel Cusk ‒ Obris
Rachel Cusk ‒ Obris

Naslov tokratnega fokusa je Zidovi med nami; asociacija na padec Berlinskega zidu in vabilo k tematiziranju drugih ovir med ljudmi preteklosti in sodobnosti, od političnih do čustvenih.

Dogodek je namenjen vsem generacijam in široko dostopen obiskovalcem, brezplačne karte pa si lahko priskrbite na blagajni Cankarjevega doma.

Dodatne Informacije

Več informacij:
facebook.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.