fbpx

10 idej za aktivno druženje v naravi

Sezona piknikov je v globokem razmahu in če letos še niste jedli v bližnjem parku, je čas, da to čim prej storite. Vonj sveže trave, toplo popoldne in dobra družba so dober razlog, da pripravite piknik košaro in preživite nepozabno popoldne. Raziskave potrjujejo, da je preživljanje prostega časa v naravi še kako pomembno.

Osebe, ki v naravi preživijo več časa so bolj motivirane ter telesno in duševno zdrave. Zato je najbolje, da smo v naravi čim več časa. Žal se novodobni tehnologiji in pametnim napravam vedno težje izognemo, zato je čas preživet v naravi zelo dragocen. Aktivno preživljanje popoldnevov in vikendov v naravi ima številne pozitivne učinke. Narava podpira ustvarjalnost in kognitivno delovanje, poleg tega se z aktivnim preživljanjem prostega časa v naravi boljše spoprijemamo z morebitnim stresom. Znano je tudi, da narava zmanjšuje pojav motenj pozornosti, depresije in anksioznost, hkrati pa povečuje fizično aktivnost, kar pripomore k zmanjšanju morebitne prekomerne telesne teže.

Aktivno preživljanje pa ne pomeni le planinarjenje in kolesarjenje, pač pa je to lahko že prijeten piknik v družbi s prijatelji ob robu gozdička. Za vas smo izbrali nekaj pripomočkov, s katerim boste običajni piknik nadgradili in si ustvarili nepozabno popoldne:

1. Bio krožniki in pribor
Z biološko razgradljivimi krožniki, priborom in kozarčki boste naredili uslugo sebi, saj vam ne bo treba pomivati, hkrati pa vam bo hvaležna tudi narava.

Biološko razgradljivi pribor in krožniki.
Biološko razgradljivi pribor in krožniki.

2. Piknik košara
Podpirajte lokalno in si privoščite ročno pleteno piknik košaro.

Lepa ročno izdelana košara.
Lepa ročno izdelana košara.

3. Prenosni zvočniki
Prenosni zvočnik za pametni telefon ali tablico je vedno dobra ideja. Nikoli se ne ve, kdaj vam zapaše malo romantične glasbe.

Prenosni zvočnik nikakor ne sme manjkati na dobrem pikniku.
Prenosni zvočnik nikakor ne sme manjkati na dobrem pikniku.

4. Hladilna torba
Izbira je velika, če imate možnost kupite kakšno pametno ali retro videza, vsekakor pa naj bo trdna.

Hladilna torba za osvežilno pijačo.
Hladilna torba za osvežilno pijačo.

5. Držalo za kozarce in steklenico
Saj veste, kako nestabilni so kozarci za vino na travi. Ne zalivajte je z vinom, prišparajte ga raje zase.

Poskrbite za udobje in vino.
Poskrbite za udobje in vino.

6. Prenosni žar
Niso povsod kamor greste kurišča, a to še ne pomeni, da se morate omejiti le na lokacije, ki jih imajo. Vzemite prenosni žar in naj zadiši po njem tam, kjer sami želite.

S prenosnim žarom bo zabava še boljša.
S prenosnim žarom bo zabava še boljša.

7. Sveže sadje in zelenjava
Piknik ni le meso na žaru. Ker je sezona svežega sadje in zelenjave, nikar ne pozabite zbrani družbi ponuditi čim več sezonskega in lokalno pridelanega sadja. Pri serviranji ste lahko kreativni in na istem krožniku pomešate tako sadje kot zelenjavo.

Kombiniranje okusov sadja in zelenjave je pravi trend.
Kombiniranje okusov sadja in zelenjave je pravi trend.

Mešanico pravega sadja in zelenjave pa lahko postrežete tudi v kozarcu. Fructal je namreč naredil novo sadno pijačo Fruit & Veggie z dvema okusoma: sadje z rdečo peso in sadje s korenčkom. V primerjavi z ostalimi pijačami, vsebuje Fructal Classic Fruit & Veggie visok delež pravega sadja in zelenjave ter ponuja kakovostno osvežitev s kar 30% manj sladkorja.

Fructal Classic Fruit & Veggie.
Fructal Classic Fruit & Veggie.

8. Balinčki
Balinčki ali balin krogle so idealna in ravno prav intenzivna rekreacija v času piknika. S polnim želodčkom namreč kaj več kot to pač ne smete početi.

Vedno ohranite otroka v sebi.
Vedno ohranite otroka v sebi.

9. Solarne lučke
Ko se zvečer stemni poskrbite za malo romantičnega vzdušja s solarnimi lučkami.

Napihljive solarne lučke Luci.
Napihljive solarne lučke Luci.

10. Piknik deka
Tako kot ni piknika brez dobre družbe, tudi ni piknika brez udobne deke na kateri lahko brezskrbno poležavate in opazujete okolico.

Udobje na pikniku.
Udobje na pikniku.

Dodatne Informacije

Vsebino omogoča Fructal.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!