fbpx

10 izjav, ki lahko pokvarijo vaš odnos s šefom

10 izjav, ki lahko pokvarijo vas odnos s šefom,

Odnos s šefom lahko primerjamo z ljubezenskim razmerjem. V obeh primerih je za razdor krivih veliko dejavnikov, ki jih po navadi združimo v preprosto poved, ki ne odraža resničnega stanja.

Če želite ohranjati dober odnos s svojim delodajalcem, je pomembno, da pazite, kako z njim komunicirate. Katerim desetim izjavam se morate ob pogovoru s šefom nujno izogniti?

Kakšen je vaš odnos s šefom?
Kakšen je vaš odnos s šefom?

“Potreboval bi višjo plačo, saj moram obnoviti svojo hišo.”

Razumljivi razlogi za povišico se nikakor ne skrivajo v vaših osebnih težavah. Slednje šefa namreč ne bodo zanimale. Zato vam priporočamo, da ga raje poskušate prepričati s podatki o svoji učinkovitosti.

“Ali se lahko po malici odpravim domov? V pisarni tako ali tako ni dela.”

Ti lahko izjavite le, če opravljate delo, ki od vas zahteva določeno število opravljenih nalog dnevno. V nasprotnem primeru se taki izjavi izognite, saj boste tako nadrejenim dali vedeti, da za opravljanje dela niste zainteresirani, hkrati pa boste dobili obilico novih zadolžitev.

“Nisem jaz kriv.”

Medsebojno spoštovanje je ključ do ekipnega uspeha.
Medsebojno spoštovanje je ključ do ekipnega uspeha.

S tem, ko za nastalo situacijo obtožujete druge, kažete svojo nezrelost. Če boste svoje napake priznali, vas bodo sodelavci gotovo bolj spoštovali.

“Zapuščam vas.”

Če ste prišli do zaključka, da želite zapustiti delovno mesto, to dokažite z dejanji. Če boste o tem le govorili, vas bodo ljudje nehali jemati resno.

“Vedno smo delali na ta način.”

Vsakomur, ki predlaga novo rešitev problema, je treba prisluhniti. Še posebej, če je ta oseba vaš šef. Moderni svet se spreminja iz dneva v dan, zato je treba preizkušati nove načine dela.

“Poskusil bom.”

Pozorno poslušajte šefova navodila in jih upoštevajte pri delu.
Pozorno poslušajte šefova navodila in jih upoštevajte pri delu.

S to frazo delodajalcu običajno sporočite, da vam naročene naloge ne bo uspelo opraviti. Zato vam svetujemo, da mu zagotovite, da boste delo opravili, in se potrudite po najboljših močeh.

“Imam preveč dela.”

Vsi zaposleni naj bi delali v skladu s tem, da podjetje doseže svoje glavne cilje. Če vam šef določi nalogo, ki je v danem trenutku na vrhu prioritetnega seznama, jo morate sprejeti.

“Kaj dobim za nagrado?”

Čeprav za svoje delo morate prejemati plačilo, pa za vsakršno pomoč ne zahtevajte nagrade. Šefa prav tako ne razvajajte preveč, saj vas bo sicer začel pretirano izkoriščati.

“To ni moj problem.”

Izrazite svoje ideje.
Izrazite svoje ideje.

Delo v skupini zahteva predanost vseh članov. Če poznate način, kako rešiti težavo, ki se sicer neposredno ne navezuje na vas, ga morate deliti med svoje sodelavce.

“Mislil sem le …”

Ko boste poved začeli s to frazo, bo šef verjetno zavzdihnil in zavil z očmi. Ne glede na vse morate namreč vedno sprejeti popolno odgovornost za svoje delo.

Dodatne Informacije

Več informacij:
brightside.me

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!