10 knjig, ki jih berejo uspešni ljudje

Uspešni posamezniki se zavedajo, da se pridobivanje znanja ne zaključi s koncem študija. Svet se hitro spreminja, zato se spreminja tudi znanje, izkušnje in način dela.

Letošnje leto marsikomu predstavlja izziv. Nepredvidljiv virus je na glavo postavil poslovni svet, zato so zdaj na potezi sposobni ljudje z dobrimi idejami in odličnim pristopom do posla. Mnogi izmed njih znanje in navdih črpajo iz najboljših poslovnih knjig. Sledite jim tudi vi!

1. Atomic Habits

James Clear

Ljudje mislijo, da morajo za spremembe v življenju razmišljati na veliko. Toda svetovno znani strokovnjak za navade James Clear, je odkril drug način. Ve, da resnična sprememba izhaja iz sestavljenega učinka več sto majhnih odločitev – dve povpraševanji na dan, zbujanje pet minut prej ali pa en sam kratek telefonski klic. Pravi jim atomske navade.

Atomic Habits (avtor James Clear)
Atomic Habits (avtor James Clear)
KUPI: 13,99 €

2. Hustle Harder, Hustle Smarter

Curtis “50 Cent” Jackson

Curtis “50 Cent” Jackson v knjigi prvič odkrito spregovori o svoji neverjetni vrnitvi – od tragične osebne izgube do uspešnega poslovneža.

Hustle Harder, Hustle Smarter (avtor Curtis Jackson)
Hustle Harder, Hustle Smarter (avtor Curtis Jackson)
KUPI: 19,99 €

3. The Ride of a Lifetime

Robert Iger

Izvršni predsednik Disneyja in poslovnež leta 2019 po izboru revije Time, v knjigi deli ideje in vrednote, ki jih je ponotranjil v svojih petnajstih letih kot predsednik uprave, medtem ko je na novo “postavil” eno najbolj priljubljenih podjetij na svetu in navdihnil ljudi, ki prinašajo čarovnijo v življenje.

The Ride of Lifetime (avtor Robert Iger)
The Ride of Lifetime (avtor Robert Iger)
KUPI: 16,09 €

4. Grit

Angla Duckworth

S to knjigo nas psihologinja Angela Duckworth popelje na pot, kjer odkrijemo prave lastnosti, ki vodijo do izjemnih dosežkov. Grit je knjiga o tem, kaj nam gre skozi misli, ko pademo, in kako to spreminja naše dosežke ne glede na talent ali srečo.

Grit (avtor Angela Duckworth)
Grit (avtor Angela Duckworth)
KUPI: 9,99 €

5. Dare to Lead

Brené Brown

Pri vodenju ne gre za nazive, status in moč nad ljudmi. Voditelji so ljudje, ki so odgovorni za prepoznavanje potenciala v ljudeh in idejah, in za razvoj tega potenciala. To je knjiga za vse, ki so pripravljeni izbrati pogum nad udobjem, nekaj spremeniti in voditi.

Dare to Lead (avtor Brené Brown)
Dare to Lead (avtor Brené Brown)
KUPI: 11,99 €

6. Thinking, fast and slow

Daniel Kahneman

Nobelov nagrajenec za ekonomijo nam v knjigi razkriva, kako naš um nehote udari ob predsodke – tudi takrat, ko mislimo, da delujemo racionalno – ter nam ponuja praktične tehnike za počasnejše in pametnejše razmišljanje. Omogočil vam bo boljše odločitve v službi, doma in v vsem, kar počnete.

Thinking, Fast and Slow (avtor Daniel Kahneman)
Thinking, Fast and Slow (avtor Daniel Kahneman)
KUPI: 12,99 €

7. Outliers

Malcolm Gladwell

V tej osupljivi knjigi nas Malcolm Gladwell popelje na intelektualno potovanje po svetu najboljših, najslavnejših in najuspešnejših. Postavlja si vprašanje: kaj uspešne razlikuje od ostalih?

Outliers (avtor Malcolm Gladwell)
Outliers (avtor Malcolm Gladwell)
KUPI: 7,55 €

8. Extreme Ownership

Jocko Willink and Leif Babin

Borba, najintenzivnejše in najbolj dinamično okolje, ki si ga je mogoče predstavljati, uči najtežje lekcije vodenja, pri čemer je vse na kocki. Jocko Willink in Leif Babin sta to spoznala iz prve roke na najbolj nasilnem in nevarnem bojišču v Iraku. Kot vodji enote SEAL Team Three Bruiser sta bila na misij, da rešita mesto Ramadi pred uporniki. S tragičnimi izgubami in težko pričakovano zmago so se naučili, da je vodstvo – na vseh ravneh – najpomembnejši dejavnik, ali neka ekipa uspe ali ne.

Extreme Ownership (avtor Jocko Willink and Leif Babin)
Extreme Ownership (avtor Jocko Willink and Leif Babin)
KUPI: 19,99 €

9. This is not a Fashion Story

Danielle Bernstein with Emily Siegel

This Is Not a Fashion Story je zgodba o tem, kako je najstnica, rojena na Long Islandu, postala eno najbolj prepoznavnih modnih imen. To je zgodba, ki dokazuje uspeh, ne glede na stopnjo izobrazbe ali tega, kako bogati so vaši starši. Gre za zaupanje, kdaj tvegati in se boriti za to, kar hočeš v življenju, ljubezni in poslu. Predvsem pa je zgodba o tem, kako je mlado dekle uspelo v betonski džungli New York City, in kako lahko tudi vi.

This is Not a Fashion Story (avtorica Danielle Bernstein with Emily Siegel)
This is Not a Fashion Story (avtorica Danielle Bernstein with Emily Siegel)
KUPI: 23,27 €

10. The Price of Peace

Zachary D. Carter

V tej razkošni biografiji novinar Zachary D. Carter odkrije izgubljeno zapuščino enega najbolj očarljivih umov zgodovine – Johna Maynard Keynesa. Knjiga oživlja pozabljeni sklop idej o demokraciji, denarju in dobrem življenju s transformativnimi posledicami za današnje razprave o neenakosti in politiki moči, ki oblikujejo globalni red.

Price of Peace (avtor Zachary D. Carter)
Price of Peace (avtor Zachary D. Carter)
KUPI: 24,99 €

Namig: Z Amazon Business lahko knjige kupiš brez DDV

Slovenski davčni zavezanci za DDV lahko preko nemškega Amazon.de kupujejo brez DDV-ja. Potrebno je le opraviti registracijo na spodnjem naslovu. Nemški Amazon.de je preveden v angleški jezik!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!