10 knjig, zaradi katerih boste spet verjeli v ljubezen

Zadnjič posodobljeno: :

Spoznali boste romantično, skrivnostno ljubezen, takšno, ki jo najdete v objemu knjig.

Preverite, katere knjige vam bodo vrnile vero v ljubezen!

Tweet Cute

Emma Lord

Pepper je kapetanka plavalne ekipe in perfekcionistka. Družinski posel verig hitre prehrane cveti, predvsem po zaslugi Pepper, ki komaj uspeva žonglirati med resničnim življenjem in skrivnim vodenjem računa Big League Burgerja na Twitterju. Jack je zaposlen v družinskem podjetju in želi izstopiti iz sence svojega vsesplošno priljubljenega brata dvojčka. Ko Pepperjeva mama ukrade slavni recept Jackove babice s sirom na žaru, izbruhne virtualna vojna na Twitterju. Tedaj je Jack pripravljen narediti vse, kar je potrebno, da tatu ustavi.

S Pepper se pogovarjata preko anonimne aplikacije, ki jo je ustvaril Jack. Ko se njuna zveza poglablja, postaja njuna bitka za recept vse bolj osebna. Dokler ne spoznata, da jima je bila usojena najbolj nepričakovana, nerodna, občutljiva romanca, ki je nihče od njiju ni pričakoval. V ljubezni in siru je vse dovoljeno.

Red, White, And Royal Blue

Casey McQuiston

Ko njegova mati postane predsednica, je Alex Claremont-Diaz takoj razglašen za ameriškega ekvivalenta mladega kralja. Čeden, karizmatičen, genij – njegova podoba je čisto miljenijsko marketinško zlato za Belo hišo. Mednarodne družbene dolžnosti pa imajo tudi svoje slabe strani – ko namreč fotografije soočenja z njegovim dolgoletnim sovražnikom, princem Henryjem, na kraljevi poroki pridejo v tabloide, ogrožajo ameriško-britanske odnose. Po incidentu sta tako prisiljena preživljati čas skupaj, da prepričata mednarodno javnost, da je vse v redu.

Ko njegova mama začne svojo kandidaturo za ponovno izvolitev, se Alex znajde v skrivnem razmerju s Henryjem, ki bi lahko uničilo kampanjo in odnose med državama. Kaj je vredno žrtvovanja?

The Happy Ever After Playlist

Abby Jimenez

Dve leti po tem, ko je izgubila zaročenca, je Sloan Monroe še vedno na tleh. Ne zna si vrniti življenja na pravo pot. Nekega dne naleti na psička, ki ima v očeh tisti pogled “odpelji me domov”. S svojim novim ljubljenčkom ob sebi, se Sloan končno začne počutiti bolj samozavestna.

Po tednih neodgovorjenih sporočil, se ji javi Tuckerjev lastnik, glasbenik, ki je na turneji po Avstraliji. In Tuckerja hoče nazaj. Sloan se ne bo odrekla psu brez boja. Čeprav se sprašuje, kaj pa, če ima Jason resnično rad Tuckerja? Ko se njuna sporočila spremenijo v dolge spogledljive, romantične pogovore, ne moreta več zanikati medsebojne privlačnosti. Le kaj se bi zgodilo, če se srečata iz oči v oči? Obstaja pa tudi vprašanje, glede na to, da je njegova glasbena kariera v vzponu, ali ima njuna ljubezen sploh prihodnost?

No Offense

Meg Cabot

Razdrta zaroka je Molly Montgomery dala dodaten motiv, da je sprejela sanjsko službo na Florida Keys. Postala je vodja oddelka za otroke v javni knjižnici Little Bridge Island. Upa, da bo najbolj zmedena stvar, ki se ji bo tam zgodila, njena neurejena pisalna miza. Toda usoda – v obliki novorojenčka, ki so ga pustili na stranišču – ima zanjo drugačne namene. Šerif John Hartwell, ki raziskuje primer zapuščenega dojenčka, meni, da je tisti, ki je zapustil otroka, kriminalec. Molly se s tem ne strinja in provokativno vpraša, ali sploh kaj počne glede resničnega vala zločina na otoku. Aroganca moškega je skoraj tako moteča, kakor njegove modre oči. Skoraj …

John bi bil precej razdražen, če bi imel kateri od njegovih namestnikov mizo tako neurejeno, kakor jo ima Molly. Še dobro, da ne dela zanj, glede na to, kako privlačna je. Pred kratkim se je ločil in ima težave s prilagajanjem, kako biti oče samohranilec. Toda nekaj v Mollyjinem lepem nasmehu daje Johnu upanje, da bi lahko nastala nova zgodba – če bosta le prebrodila razlike.

Take A Hint, Dani Brown

Talia Hibbert

Dani Brown ve, kaj hoče v življenju – poslovni uspeh in akademski sloves. Kaj pa romanca? Partnerji so zanjo v najboljšem primeru moteč dejavnik. Zaradi tega prosi vesolje za popolnega prijatelja z ugodnostmi. Ko jo varnostnik Zafir Ansari reši na gasilski vaji, je to zanjo očiten znak, da ga je poslalo vesolje. Toda, še preden mu lahko razloži to dejstvo, je video junaškega reševanja že viralen in ima fantastične odzive.

Danin načrt je preprost, lažni odnosi v javnosti in zapeljevanje Zafirja v zakulisju. Težava je v tem, da je godrnjavi Zafir na skrivaj brezupni romantik in odločen, da pokvari Danijin hladni realizem. Kmalu se spopade z njenimi strahovi. Toda nekdanji športni zvezdnik ima svoje težave in stene okoli srca, ki  so debele kot njegova … hm, stegna.

Se ji je želja ponesrečila? Je njen fokus preizkušen? Ali pa vesolje samo čaka, da bo razumela namig?

The Falling in Love Montage

Ciara Smyth

Cinična 17-letnica Saorise Clarke ne išče zveze. Toda ko sreča nagajivo Ruby, gre to pravilo naravnost skozi okno, no, vsaj tako se zdi. Ruby ima za to poletje v mislih pravo pustolovščino: poletje, polno klišejških filmskih zmenkov, ki se bodo končali jeseni – brez zlomljenih src, brez neprijetnih razhodov. To bi bil popoln načrt, če ne bi pozabili na eno stvar: ko se vse skupaj konča, se lika zaljubita … resnično zaljubita.

Party of Two

Jasmine Guillory

Zmenki so za Olivio Monroe zadnja stvar, na katero bi mislila, saj je pravkar ustanovila svojo odvetniško pisarno. Ko v hotelskem baru sreča moškega, se vso noč spogledujeta. Prepozno odkrije, da je to nihče drug, kakor vroči senator Max Powell. Olivia noče na zmenek s politikom, a ko v njeno pisarno prispe torta z prikupnim sporočilom, se ne more upreti – navsezadnje gre za čokoladno torto.

Presenečeno ugotovi, da je Max prijazen, smešen in ne le neki privilegirani politik, kakor je domnevala. Zaradi Maxove službe se začneta videvati naskrivaj. Ampak, ko se začneta videvati javno, mediji začnejo izvajati intenziven pritisk. Kopljejo po njeni preteklost, kritizirajo njeno službo in celo njeno primernost za partnerko. Olivia ve, kaj ima z Maxom, da je to nekaj posebnega, toda ali je dovolj močno, da preživi sij reflektorjev?

99 Percent Mine

Sally Thorne

“Zaljubljenost: močna in pogosto kratkotrajna zaljubljenost, zlasti za nekoga, ki je zunaj vašega dosega …”

Darcy Barrett je opravila globalno raziskavo o moških. Prepotovala je svet in lahko kategorično trdi, da se nihče ne more meriti s Tomom Valeskom. Edina njegova napaka je, da ga je njen brat dvojček Jamie srečal prvi in ga določil za svojega najboljšega prijatelja. Ne glede na njen trud, da ga bi osvojila, je Tom ostal njenemu bratu zvest v 99 odstotkih. Ko čez nekaj let Darcy in Jamie od babice podedujeta podrto hišo, jima z njo zapustili tudi navodila, kako vrniti hiši nekdanji sijaj. Darcy želi ostati le do začetka obnove, a se večer pred odhodom na verandi prikaže znani obraz – Tom, samski prvič po skoraj desetletju.

Darcy razmišlja, da bi ostala in imela pregled nad obnovo. Vsekakor ne bo ostal zaradi oprijetih majic novega poslovnega partnerja ali njegovega popolnega obraza. A že kmalu se med njima zaiskri. Izkaže se, da en odstotek Tomovega srca ni več dovolj za Darcy. Sedaj hoče in bo naredila vse, da bo Tom Valeska 99-odstotno njen!

Meet Cute Club

Jack Harbon

Jordan Collins ne rabi moškega. Vse kar potrebuje je, da njegova najljubša avtorica izda še enega od svojih seksi romanov ter da se več ljudi prijavi v knjižni klub Meet Cute Club. Boji se, da ljudje počasi in vztrajno izgubljajo zanimanje zanj.

Rex Bailey ga povpraša, če mu lahko pomaga in se mu pridruži v knjižnem klubu Meet Cute Club. Najprej ga želi zavrniti, ampak hkrati pomisli, da če želi, da ta knjižni klub še naprej uspeva, potrebuje pomoč, potrebuje vsakega člana. Nikogar ne sme zavrniti. Niti takšnih, kot je Rex, ki mu nekako uspe biti hkrati frustrirajoče neprijeten in osupljivo čeden. Ko se Jordan in Rex združita, da bi knjižni klub dvignila iz pepela, Jordan odkrije, da Rex morda ni tako aroganten, kakor je mislil. Morda se je zmotil, ko je sodil knjigo po naslovnici.

If I Never Met You

Mhairi McFarlane

“Če je ponarejanje ljubezni tako enostavno … kako veste, kdaj je resnično?”

Ko sodelavec v odvetniški pisarni nenadoma konča njuno dolgoletno zvezo, je Laurie razburjena – ne samo zato, ker delata v isti odvetniški pisarni in ga bo morala videvati vsak dan, ampak ker je njeno nekoč popolno življenje v razsulu. Misel na ponovni zmenek je grozljiva. Ko izve, da je njegova nova ženska noseča, se počuti ponižano.

Naključno srečanje v pokvarjenem dvigalu s pisarniškim ženskarjem, ji odpre novo priložnost. Jamie Carter ne verjame v ljubezen, vendar potrebuje ugledno, stabilno dekle, da navduši svoje šefe. Laurie si želi novega moškega, ki bi utišal govorice in bi bil povod za nove – o njej in o njem. To je popoln dogovor. Igrata ljubezen na spletnih omrežjih, zabavah, s strateško uprizorjenimi fotografijami in določenim datumom konca. Vendarobstaja tanka črta med pretvarjanjem, da ste zaljubljeni in dejanskim zaljubljanjem …

Dodatne Informacije

Uredništvo ne odgovarja za navedene cene. Cene pri spletnih trgovcih so dinamične narave in se lahko spremenijo kadarkoli. Zapisane so bile v času redakcije.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Vzbudijo domišljijo, prebujajo pozitivno energijo: najboljši erotični romani, ki jih mora prebrati vsaka ženska!