10 najbolj smešnih razlik med moškimi in ženskami

To je živa resnica!

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Trditev, da so moški z Marsa in ženske z Venere, zagotovo drži. Ko to razumemo in sprejmemo se lahko na račun očitnih razlik dobro nasmejemo. Poglejmo, zakaj?

Razlike med moškimi in ženskimi možgani, komunikacijo, načini reševanja problemov je nešteto.

Nekater razlike so prav zanimive. Poglejmo si jih!

1. Vzdevki

Ženske se med seboj kličejo z ljubkimi vzdevki, Ana je Anči, Tonka je Tonkica, prijateljica je pogosto draga moja… Ste že slišali kdaj moške, ki se med seboj kličejo z “ljubkimi” okrajšavami? Ne, zanje obstaja ime, vzdevek in morda dodatek “stari”.

2. Plačilo računov

Ob plačilu skupne pijače ali hrane bodo moški dali na mizo vsak po 10 € in si ne bodo delili ostanka. Ženske pa bodo matematično natančno izračunale, koliko naj bi vsaka izmed njih prispevala pri plačilu računa.

Razprodaje. Vse moram imeti. Foto: Freestocks / Unsplash

3. Nakupovanje

Moški je pripravljen za stvar, ki jo potrebuje plačati tudi več, kakor je dejansko vredna. Ženske pa bodo kupile neko stvar na razprodaji, samo zaradi tega, ker je znižana, čeprav je sploh ne potrebujejo.

4. Kopalnica

Moški v kopalnici potrebuje 7 predmetov. Zobno ščetko in zobno pasto, britvico, šampon, deodorant, brisačo in parfum. V ženski kopalnici je v povprečju 150 predmetov, od katerih jih moški lahko prepoznajo največ 20.

5. Argumenti

Ženska ima zadnjo besedo v vsakem prepiru. Vse, kar moški reče po tem, je začetek novega prepira.

6. Prihodnost

Ženska se boji za prihodnost, dokler ne najde moškega. Moški se ne boji za prihodnost, dokler ne najde ženske.

7. Poroka

Ženska po poroki upa, da bo spremenila svojega moškega, vendar ga nikoli ne spremeni. Moški upajo, da se njihova ženska po poroki ne bo spremenila, ampak se vedno spremeni.

Večina moških ni obsedena z videzom. Foto: Alvin Mahmudov / Unsplash

8. Oblačenje

Ženske bodo pazile, kaj nosijo, ko gredo v trgovino, odnašajo smeti, gredo na kavo… Moški pa le, ko gre na poroko ali pogreb.

9. Otroci

Ženska ve vse o svojih otrocih. Kdaj imajo zobozdravnika, katera je njihova najljubša hrana, kdo so njihovi najboljši prijatelji…
Moški se zavedajo, da z njimi živijo “mali ljudje”. Šalo na stran. Obožujejo svoje otroke, pripravljeni so na zabavo, norčije in samo očetov čas, a nekaterih stvari se spomnijo le mame.

10. Potovanja

Če se ženska izgubi, se bo ustavila in vprašala za pot. Moški se nikoli ne more izgubiti.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!