10 najbolj strašljivih prizorov iz filmov Stephena Kinga

Stephen King je nedvomno kralj grozljivk. V svoji fenomenalni 38-letni karieri je napisal več kot 50 romanov, prodal pa več kot 350 milijonov izvodov. Kot da to ni dovolj, so njegove knjige v veliki meri zaslužne za razne hollywoodske filmske uspešnice. In razlog za uspeh je tudi to, da kralj grozljivk ve, kako prestrašiti. Tukaj je 10 najbolj strašljivih prizorov iz filmov Stephena Kinga. Nocoj boste spali pri prižgani luči!

The Shining (Izžarevanje, 1980) – Here’s Johnny!


Film Izžarevanje ima nešteto grozljivih trenutkov, a nikakor ne gre spregledati ene od najbolj znanih scen v filmski zgodovini, ko ponoreli Jack Torrence (Jack Nicholson) zasleduje Wendy. To je točka, ko se zavemo, da je izbrisana vsaka sled nekoč ljubečega moža.

Misery (1990) – lomljenje gležnjev


Ena izmed najbolj fascinantnih Kingovih zlobnic Annie Wilkes je najprej ljubka, nekoliko intenzivna oboževalka avtorja Paula Sheldona. Kmalu pa nam postane jasno, da tudi tej ženski manjka nekaj koleščkov v glavi. Še danes ta razvpita scena šokira in prestraši. To tudi pojasnjuje, zakaj je Kathy Bates osvojila oskarja za glavno žensko vlogo.

Carrie (1976) – zadnji prizor


Čeprav grdo ravnanje s Carrie v nas vzbudi sočutje, nas zadnji prizor popolnoma prestraši: Sue Snell se namreč odpravi na Carriejin grob in doživi grdo presenečenje.

Cujo (1983) – napad na Donno


Na papirju film o s steklino okuženem psu ne bi smel biti  preveč grozen. A v rokah Kinga in režiserja Lewisa Teagueja postane grozljivka, in takšna je tudi scena, kjer Donna poskuša ubežati iz krempljev bolnega psa.

It (Tisto, 1990) – Georgie in odtok


Za težave s spanjem v otroštvu lahko krivite tudi Stephena Kinga in njegove zlobne klovne. To je lahko prispevalo tudi h klovnofobiji (strah pred klovni), ki je nastala zaradi ogleda filma in tega prizora (zaradi česar vas je zdaj strah tudi kanalizacije).

PREBERITE ŠE: Najboljše kratkometražne grozljivke, ob katerih vam bo zaledenela kri!

Salem’s Lot (1979) – Mr. Barlow


V miniseriji iz sedemdesetih, ki je sicer doživela tudi odrsko postavitev, se King dotika vampirjev. V tem prizoru vidimo Barlowa, glavnega zlobca, in njegovih prihod ostaja eden od najbolj nepozabnih prizorov, ki jih je King kadarkoli ustvaril.

The Mist (Skrivnost megle, 2007) – lovka


Ena izmed najbolj podcenjenih adaptacij Kinga je zastrašujoč triler, kjer skupnost napadejo moraste pošasti. V tem prizoru prvič spoznamo eno od zveri. Čeprav gredo potem stvari s slabega na slabše, ta začetni prizor ostaja v našem spominu.

Desperation (Mesto brez povratka, 2006) – pajki in kače


Ko se Mary prebudi, se znajde sredi nočne more. In prav nemogoče je ustaviti občutek, da smo tam, z njo. Brez skrbi, nič ni v vašem čevlju. Skoraj gotovo.

Pet Sematary (Mačje pokopališče, 1989) – smrt Juda


Če ste se kdaj spraševali, ali bi radi, da se vaši najdražji mrtvi vrnejo nazaj v življenje, ta scena iz Mačjega pokopališča potrjuje, da je to zelo slaba ideja. Ubogi Jud se to nauči na grozljiv način. In otroci so lahko skoraj tako strašni kot klovni. Tukaj je dokaz.

1408 (2007) – mahanje samemu sebi


John Cusak igra težavnega avtorja, ki v tem učinkovitem prizoru poskuša dobiti pomoč od samega sebe. Dovolj čudno samo po sebi, a temu sledi še strašljiv konec …

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!