fbpx

9 najlepših božičnih destinacij

Potovanje v času božiča je lahko čarobno. Izbrali smo 10 najlepših božičnih destinacij.

Bali, Indonezija
Bali, Indonezija

Če imate “poln kufer” božičnega vzdušja in si želite samo sonca, morja in slastne indonezijske hrane, potem je Bali pravi kraj za vas. V Hotelu Tugu Bay bomo za sprejemljivo ceno nastanjeni v ljubkih vilah, ki jih preveva mešanica vonjev kadila in eksotičnih cvetic, ki visijo vsepovsod. Na božični večer lahko opazujemo zahod sonca ob harmoničnih zvokih gonga v templju Tanah Lot.

Durango, Kolorado
Durango, Kolorado

V tem gorskem mestu bomo preživeli domačen božič; ob sprehodu po mestu lahko občudujemo zanimivo arhitekturo,si privoščimo smuko ali pa se zvijemo ob kaminu in srkamo rum toddy.
Priporočamo nastanitev v Rochester hotelu, kjer je vsaka od sob opremljena v slogu enega od filmov, posnetih v teh krajih; od evropskega V 80-tih dnevih okrog sveta do mehiškega Viva Zapata.

Laponska, Finska
Laponska, Finska

Čudoviti narodni park Urho Kekkonen je prava zimska pravljica.Odločite se za tek na smučeh ali pa si ga oglejte iz sani, ki jih vlečejo jeleni. V iglujih iz termalnega stekla hotela Kakslauttanen lahko vso noč opazujemo zvezdnato nebo. Priporočamo tudi štiriurni izlet z 26 let starim ledolomilcem Sampo.

Malmo, Švedska
Malmo, Švedska

V tem čudovitem mestu lahko med pohajkovanjem po ulicah iz 16.stoletja kupujemo sodoben design. Prebivalci imajo navado božičku ob kaminu pustiti zdravo večerjo- slanike in žganje aquavit. Kar se tiče hrane, priporočamo all-you- can- eat tradicionalno večerjo v Grans Hotel Garden Malmö, kjer nam bodo gotovo postegli z lososom, slaniki, švedskimi mesnimi kroglicami ter zeljem.

Provansa
Provansa

Provansalski božič je pravljičen. Mesta med prazniki oživijo; po tlakovanih ulicah odmeva petje iz srednjeveških cerkev, ženske pa se zbirajo na trgu v iskanju tradicionalnih francoskih dobrot, kot je gosja pašteto. Ob poslušanju božičnih spevov se prepustite francoski kulinariki v Bistrot Mogador v Chateau d’Estoublon.

Reykjavik, Islandija
Reykjavik, Islandija

V izvenzemeskem vzdušju Reykjavika je le štiri ure dneva, noč pa razsvetljuje čarobna zelena svetloba severnega sija. Za čudovit razgled na katedralo Hallgrimskirkja, po zmernih cenah, se nastanite v hotelu Leifur Eriksson. Na božično večerjo se odpravite v priljubljeno restavracijo s tradicionalno islandsko morsko hrano Vid Tjörnina.

Taos, Nova Mehika
Taos, Nova Mehika

Ta odmaknjena vasica na visoki puščavski planoti ponuja zaradi mešanice različnih kultur zelo zanimiv božič. Nikakor ne smemo zamuditi ogleda stare ulice Ledoux, uprizoritve igre o Mariji in Jožefu ter izjemno dramatičnega praznovanja božiča ameriških indijancev na glavnem trgu. Podnevi lahko smučamo v Taos sky resortu.

Tromso, Norveška
Tromso, Norveška

To otočno mesto ponuja neverjetno doživetje severnega sija, hkrati pa se bomo lahko pohvalili, da smo božič preživeli na severnem polu ali vsaj zelo blizu njega. Poleg tega, se lahko pogostimo z odlično lokalno hrano in prepustimo drvenju po zasneženi naravi na saneh z vlečnimi psi. Dan v Trømsu predstavljata le dve uri modrikastega mraka. Nastanitev je mogoča le v Clarion Hotel Bryggen, kjer bomo imeli z jacuzzija čudovit razgled na strehe mesta.

München, Nemčija
München, Nemčija

Precej bliže si imamo priložnost ogledati 30-metrsko božično jelko na trgu Marienplatzu, kjer bomo v vrvežu božičnega sejma lahko uživali v okusni bavarski hrani in obveznem vrčku piva.Od 25.decembra bo igrala na terasi mestne hiše, vsak večer, živa glasba. Za tiste, ki bi bili radi nastanjeni čim bliže dogajanu, predlagamo bivanje v modernem Louis Hotelu, le lučaj stran od Viktualenmarkta.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!