fbpx

10 najlepših pohodniške poti v Evropi: kjer se lepota narave sreča s pustolovščino

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno:

Predstavljamo vam najlepše pohodniške poti v Evropi, ki jih velja v prihodnosti uvrstiti na vaš seznam.

To so pohodniške poti v Evropi, ki jih enostavno morate prehoditi. Evropa je s svojo raznoliko pokrajino in bogato zgodovino raj za pohodniške navdušence, zato ni čudnega, da prav vsaka državi nudi pester izbor pohodniških poti. Ne glede na to, ali iščete dih jemajoče razglede, starodavne ruševine ali tišino narave, na seznamu boste zagotovo našli tisto, ob kateri vam bo zaigralo srce. A pozor, na pohod se primerno kondicijsko pripravite, poleg tega pa ne pozabite na ustrezno znanje in opremo.

Helvellyn, Lake District, Združeno kraljestvo

Helvellyn, ki leži v angleškem narodnem parku Lake District, je razgibana gora, znana po dokaj zahtevnem vzponu in osupljivih razgledih. Pot do vrha ponuja pohodnikom osupljive razglede na neokrnjena jezera in griče.

Foto: envato

Alta Via 1, Dolomiti

Prečkajte dramatične Dolomite v severni Italiji po priljubljeni pohodniški poti Alta Via 1. Ta dolga pot vas popelje skozi slikovite vasi, bujne doline in ikonične nazobčane vrhove, ki zagotavljajo nepozabno alpsko izkušnjo.

Foto: envato

Steall Falls, Škotska

Dramatične škotske pokrajine oživijo na pohodu po pohodniški poti Steall Falls. Ta pot vodi do drugega najvišjega slapa v Združenem kraljestvu in ponuja vpogled v osupljivo lepoto škotskega višavja.

Foto: envato

Kjeragbolten, Norveška

Pohod za pogumne poteka po Kjeragboltenu na Norveškem in ponuja vznemirljiv izziv. Dosezite srce utripajoč prepad in se postavite na znameniti balvan, ki visi 984 metrov nad Lysefjordom – priložnost za fotografiranje kot nobena druga.

Foto: envato

South West Coast Path, Združeno kraljestvo

Ta pot se razteza vzdolž osupljive obale jugozahodne Anglije in ponuja dih jemajoče poglede na razgibane pečine, skrite zalive in očarljive ribiške vasice. To je obalno potovanje, ki povzema pomorsko zgodovino Anglije.

Foto: envato

GR20, Korzika

GR20 na Korziki, znan kot eden najtežjih pohodov na dolge razdalje v Evropi, bo preizkusil vašo vzdržljivost. Vodi po divjem, razgibanem terenu in nagrajuje pohodnike z neprimerljivimi razgledi in resničnim občutkom za avanturo.

Foto: envato

Trekkers Haute Route, Alpe

Trekkers Haute Route je klasična alpska pot, ki povezuje Chamonix v Franciji in Zermatt v Švici. Na poti boste naleteli na ledenike, alpske travnike in znamenite vrhove, kot je Matterhorn.

Foto: envato

Tour du Mont Blanc, Francija

Obkrožite mogočni masiv Mont Blanc in prečkajte Francijo, Italijo in Švico. Ta znameniti pohod ponuja osupljivo alpsko pokrajino, očarljive gorske koče in priložnost za raziskovanje očarljivih alpskih vasic.

Foto: envato

Cares Trail, narodni park Picos de Europa

Vijugajte skozi dramatično sotesko Cares v španskem narodnem parku Picos de Europa. Ta pot sledi ozkemu kanjonu, ki ponuja dih jemajoče poglede na visoke apnenčaste pečine in neokrnjene reke.

Foto: envato

Východná Vysoká, Visoke Tatre

Východná Vysoká, ki leži v slovaških Visokih Tatrah, je zahteven, a nagrajujoč pohod. Povzpnite se na vrh gore za panoramski razgled na razgibane Tatre in neokrnjena jezera.

Foto: envato

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.