10 nasvetov za boljši spanec v vročih poletnih dneh

Beautiful young woman sleeping in domestic bed in the morning
Zadnjič posodobljeno: :

Nič ni hujšega od tega, da se ponoči počutite pregreto in ne glede na to, koliko se premetavate, se počutite kot da gorite in ne morete zaspati. Na žalost veliko dejavnikov vpliva na to, da vam je vroče, zato je dobro, da se držite nekaterih smernic, saj vam lahko pomagajo na poti do mirnega spanca.

Na srečo se boste s temi desetimi nasveti odlično naspali v vročih poletnih dneh.

1. Ob postelji imejte stekleničko s hladno vodo v katero ste kapnili dve kapljici sivkinega eteričnega olja. Ponoči si z mešanico poškropite po obrazu.

2. Čez dan imejte v spalnici spuščene žaluzije in zagrnjene zavese, da ne boste pregrevali spalnice. Zvečer pa odprite okna in vrata in naredite prepih.

3. Pred spanjem si umijte noge in roke z mrzlo vodo – tu so vaše žile bližje površini kože, zato se boste hitreje ohladili.

Foto: burst.shopify.com

4. Pred spanjem postavite hladno ali mokro brisačo za eno uro v zmrzovalnik in jo položite na posteljo 15 min pred spanjem.

5. Spite v hladni majici.

6. Uporabite ventilator in ga postavite tako, da piha zrak čez pladenj z ledom – to bo ohladilo sobo, ko se led stopi, vendar naj ne piha direktno v vas.

7. Uporabite lahko, zračno posteljnino in tanko poletno odejo – svila ali naraven bombaž bosta več kot odlična.

8. Preverite, da vaš vzglavnik in prevleka ne vsebujeta umetnih snovi, zaradi katerih vam je le še bolj vroče.

9. Pred spanjem ne pijte alkohola ali pekoče začinjene hrane, saj vam bo le še dodatno vroče.

10. Poskusite umiriti svoj srčni utrip s tehniko dihanja. Zavestno naredite 10 počasnih in globokih vdihov in izdihov.

Foto: Deconovo / Unsplash

In kar je najpomembneje, bodite dobro hidrirani čez dan in se ne vznemirjajte preveč, če ne morete spati. Izkoristite čas za razmišljanje in pozitivnih misli, da boste čez dan še posebej produktivni!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Raziskava: kofein pred vadbo lahko pospeši izgorevanje maščob