fbpx

10 stvari, ki jih mora vsak odrasel imeti v svojem domu

S tem boste dokazali, da ste odrasli

Foto: Yehleen Gaffney/ Unsplash

Večina ljudi, ki se preseli v novo ali celo prvo stanovanje, s seboj prinese stvari, ki ne spadajo v novo domovanje. Prav tako pa marsikoga popade tudi neizmerna želja po nakupovanju takšnih in drugačnih predmetov, brez katerih se zdi, da ne morejo živeti. A vse to vodi v nepotrebne izdatke in kramo, ki se kopiči v stanovanju. Zato obstaja pravilo pri osnovni opremi, ki kaže na to, da ste odrasli.

Komplet kuhinjske posode

Če ste do sedaj kuhali svoje obroke v le eni posodi ali celo v različnih posodah vaše babice, je čas, da to spremenite. Posoda je nepogrešljiv del vsakega gospodinjstva, zato si vsekakor privoščite tisti pravi set kvalitetne kuhinjske posode, ki naj bo v enakem dizajnu.

Foto: Becca Tapert /Unsplash

Posteljnina

Posteljnina, ki ste jo zaradi nostalgije prinesli iz vašega starega doma in na kateri so morda še otroški motivi, seveda ni primerna, da jo ponovno uporabite. Prav tako niso primerni sintetični materiali, ki vaše telo prepotijo in povzročajo slabšo kakovost spanca. Čas je, da zamenjate svojo staro posteljnino s kvalitetnimi materiali, saj je posteljnina odraz človeške kulture. Izbrana posteljnina bo tako tudi vašo spalnico spremenila v stilno dovršen prostor, saj bo postelja postala več kot le ležišče.

Foto: Deconovo/Unsplash

Udoben in kakovosten vzglavnik

Morda se vam vaš stari vzglavnik na prvi pogled zdita še čisto v redu in ne vidite razloga, zakaj bi morali vse skupaj zamenjati. A v njih se lahko hranijo pršice in druge vrste alergenov, ki povzročajo tudi slabši spanec, to pa posledično vpliva na bolečine v hrbtenici, vratu in ramenih. V kolikor imate doma več kot dve leti star vzglavnik ga le zavržite in kupite novega.

Rastline

Že po tradiciji feng šuja suho, plastično in ovenelo cvetje nima v domu kaj iskati. Rastline namreč simbolizirajo življenje, rast in razvoj. Edine rastline, ki sodijo v dom, so sveži šopki in lončnice, te namreč v prostor vnašajo življenjsko energijo. Nič ni lepšega kot sobne rastline, ki poživijo vsak prostor vašega doma, prav tako pa poskrbijo tudi za bolj čisti zrak.

Foto: Andrea Davis/Unsplash

Mešalnik

Seveda lahko kulinarične kreacije dosežete tudi brez uporabe mešalnika, ampak zakaj bi se mučili? Z mešalnikom prihranite veliko časa pri pripravi svojih najljubših kulinaričnih receptov. Prav tako pa so današnji mešalniki odličen detajl vsake kuhinje. Ne samo da so kvalitetni, tudi njihov izgled se odlično poda vaši kuhinji, zato jih ni več potrebno skrivati v omari.

Sveče

Sveče so prave majhne čudodelke, ki ustvarijo želeno ozračje v domu. Vonjave spodbujajo romantiko, dajejo pravo podlago za zabavo ali zgolj pomirjajo. Nič ni lepšega, kot vstopiti v prostor in vonjati čudovito aromo in uživati v ozračju, ki ga ustvarijo. V kolikor boste steklene kozarce in krožnike, na katerih imate sveče, zamenjali z elegantnimi svečniki, je seveda to popoln dodatek vsakega prostora.

Foto: Natsumi Studio /Unsplash

Podstavki

Podstavki niso le za okras. So odlagalniki kozarcev, skodelic in manjših predmetov, in so varovalo pred odrgninami in različnimi madeži. V domu je potrebno imeti tovrstne podstavke, saj s tem nekako poveste, da spoštujete svoje lesene površine.

Brisače za goste

Vsekakor ni za pričakovati, da si bodo gostje roke posušili na vaši umazani brisači, ki ste jo uporabili na svojem telesu. Zato je čas, da v vašem domu pripravite in nastavite posebne brisače, ki bodo na voljo le njim. Vsekakor naj bodo te čiste, kvalitetne in predvsem ne strgane.

Foto: Ali Mucci/Unsplash

Ujemanje jedilnega pribora in kozarcev

Čeprav je neujemanje keramike zelo eleganten in domiselni trend, to vsekakor ne velja za vaše kozarce in jedilni probor. Privoščiti si morate eleganten komplet jedilnega pribora, prav tako pa poskrbeti, da imate kolekcijo kozarcev, ki bodo v ponos tako vam kot tudi gostu.

 

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!