10 življenjskih lekcij, ki se jih lahko naučite le z neuspehom

Zadnjič posodobljeno: :

"Zmore tisti, ki verjame, da zmore; ne zmore tisti, ki ne verjame, da zmore! To je neizpodbiten zakon!" - Henry Ford

“Neuspeh je neizogiben del uspeha. Lahko je začetek neke nove poti. Da se otrok nauči hoditi, mora velikokrat pasti. Neuspeh je tudi pokazatelj uspeha, za katerega si prizadevamo. Ko skakalca s palico premaga konkurenca, višina skoka pokaže njegov napredek. Ta neuspeh postane začetna točka njegovih treningov, na katerih skuša dokazati, da trenutni neuspeh ni nujno tudi dokončen!” – Dave Anderson

1. Močnejši ste, kot si mislite

Vsi padci v življenju vam bodo pokazali, kako močni ste v resnici. Usmerili vas bodo v razmišljanje. Poglobili se boste vase in našli tisto notranjo moč, za katero si niste mislili, da jo imate. Tudi, če mislite, da ste dosegli dno, sčasoma pridete do spoznanja, da se lahko od tam le še dvigne višje in višje.

2. Imejte močno vero

Vera je prepričanje, da je nekaj mogoče, ne da bi to dejansko videli ali doživeli. Je zaupanje, da boste premagali vse težave, ki so v vašem življenju, čeprav trenutna resničnost tega ne odraža. Vaša miselnost je vse. Kar mislite, privlačite, zato bo treniranje vašega uma ali odločitev za pozitivno razmišljanje, neizmerno vplivalo na vaša čustva, počutje in splošno produktivnost. Počasi, a zanesljivo boste opazili, kako se bo življenje začelo spreminjati, nato pa boste lahko opazovali vse dobre stvari, ki prihajajo v vaše življenje.

3. Skrbite za svoje duševno zdravje

Včasih je neuspeh nekaj, za kar mislite, da zmorete narediti, ampak pri tem niste bili uspešni. Le to lahko podzavestno vpliva na vaše duševno zdravje. Vzemite si čas zase. Delajte stvari, ki vas veselijo. Obkrožite se z ljudmi, ki jim lahko zaupate, s katerim se lahko pogovorite.

Skrbite za svoje duševno zdravje.

4. Nič ni narobe, če jokate

Ali kričite. Vpijete. Ste zlomljeni. Ranjeni. Neuspeh je lahko precej travmatična izkušnja, odvisna od situacije / okoliščine / osebe. Pogosto boste skušali skriti svoja čustva in si boste na obraz nadeli masko nasmeha in se pretvarjali, da ste v redu. Nabiranje čustev v vas ni zdravo. Dovolite si, da čutite, kar čutite, in spoštujte svoja čustva. Šele tedaj jih lahko spustite.

5. Niste sami

Če doživite neuspeh, se lahko počutite osamljene in izolirane od preostalega sveta, še posebej, ko vidite druge ljudi, ki na različne načine kažejo, kako uspešni in srečni so. Toda običajno ni tako. Večina ljudi ne govori o svojih neuspehih, dokler ne dosežejo druge strani – uspeha. A vedite, da je vsakdo v nekem obdobju svojega življenja v nečem zatajil in da ne obstaja tipka – uspeh čez noč.

6. Nikoli ne pozabite, kako daleč ste prišli

Uspeh ima moč, da lahko zaradi njega pozabite na vse, kar ste v življenju že dosegli. Zaradi njega se lahko počutite ničvredne in dvomite v svoje sposobnosti, da bi bili lahko kdaj uspešni. A to absolutno ni res. Spomnite se, kako trdo ste delali za svoje pretekle dosežke. Če vam kaj ne uspe, se spomnite na njih.

Nikoli ne pozabite, kako daleč ste prišli.

7. Ne primerjajte svojega potovanja z drugimi

Nihče ne more doseči vseh stvari hkrati. Če se primerjate z drugimi s tem nase izvajate pritisk . Recimo, če do določene starosti dosežete x, y in z, se zaradi tega počutite neuspešni. Ampak – niste. Preprosto sledite svoji poti in vse, kar si želite, boste dosegli v svojem času. Ne hitite k uspehu, pojdite počasi. Vse nastopi ob pravem času.

8. Boste uspešni in določite svojo verzijo uspeha

Vsak ima svojo različico uspeha. Kar za nekoga pomeni uspeh, lahko za drugega pomeni neuspeh. Ne pozabite, da je vaš uspeh – vaš oseben uspeh in da lahko in boste dosegli vse , kar si želite v življenju, ko bo čas za to.

9. Vse bo v redu

Mogoče ne danes, morda ne jutri. Toda nekega dne. Nikoli se ne odpovejte sebi ali svojim sanjam, ker boste prebrodili, karkoli že preživljate sedaj.

Vse bo v redu.

10. Neuspeh vas ne opredeli

Ste več kakor vaše napake. Vredni ste ljubezni in uspeha. Nikoli ne pozabite tega.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Modre besede nekega meniha: če vas nekdo poskuša ponižati ali žaliti, mu odgovorite tako!