fbpx

1001 izum – razstava o odkritjih zlate dobe islamske civilizacije v Ljubljani

Vodilna mednarodno priznana razstava 1001 Inventions – 1001 izum, bo predstavila odkritja zlate dobe islamske civilizacije tudi v Ljubljani na Gospodarskem razstavišču. Razstava bo potekala od 2. aprila do 2. julija.

Pomembne Informacije
Kdaj?
do
Kje?
Gospodarsko razstavišče, Ljubljana
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
15€

Na razstavi 1001 izum, ki bo od 2. aprila do 2. julija potekala na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, bomo lahko odkrili zlato dobo islamske civilizacije in njene prelomne vplive na področja znanosti, tehnologije in kulture. Ta doba je trajala skoraj 1000 let: od 7. do 16. stoletja, razprostirala pa se je od Španije do Kitajske. Prelomna odkritja te dobe so pustila neizbrisen pečat našemu današnjemu svetu. Razstava 1001 tako izum strokovno in verodostojno približa pomembno, a sodobnemu človeku odmaknjeno, predvsem pa zastrto dediščino navdihujočih mož in žena različnih veroizpovedi in kultur zlate dobe.

PREBERITE ŠE: Ljubljana Fashion Week 2015 – Aprila na Kongresnem trgu #LJFW

Potujoča interaktivna razstava za vse generacije, ki je bila premierno prikazana v muzeju London Science Museum leta 2010, nosi blagovno znamko 1001 izum. Znamko pozna, tudi po zaslugi izjemne razstave, že 120 milijonov ljudi po vsem svetu. Samo razstavo pa si je ogledalo več kot 5 milijonov obiskovalcev. Kakovost ne nazadnje potrjuje 24 mednarodnih priznanj, med drugim tudi nagrada za najboljšo potujočo razstavo 2011 (Museum Heritage Award London) ter nagrada Google za znanost in tehnologijo 2010. Partner razstave je National Geographic. Prav letos je UNESCO ob Mednarodnem letu svetlobe razglasil partnerstvo s 1001 izumom in postavil v ospredje znanstvenika Ibna al Haitama, ki velja z svojimi razlagami o svetlobi in vidu za očeta optike. Tudi njegovo delo in odkritja privlačno osvetljuje prihajajoča razstava.

Dodatne Informacije

Več informacij:
www.1001izum.si in www.1001inventions.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.