11 čudnih, a genialnih kuharskih trikov 2018

Predstavljamo vam 11 bizarnih, a genialnih kuarskih trikov letošnjega leta, ki so nas (in bodo tudi vas) popolnoma navdušili.

Od pečenega česna iz mikrovalovne pečice do umešanih jajc z majonezo: to so najbolj genialni kuharski triki 2018.

1. Premažite ribo z majonezo in tako preprečite, da bi se zalepila na žar. Majoneza prav tako poskrbi za lepšo porazporejeno zapečenost ribe.

Če boste ribo premazali z majonezo, se ta ne bo prijela.
Če boste ribo premazali z majonezo, se ta ne bo prijela.

2. K umešanim jajcem dodajte majonezo, da bodo superkremasta, brez da bi spremenila okus. Če majonezo resnično sovražite, poskusite s škrobom (od 1/2 do 1/8 čajne žličke). Tudi ta bo poskrbel za neverjetno kremoznost umešanih jajc. Jajca se prav tako ne bodo izsušila in postala gumijasta.

3. “Pražite” belo čokolado v pečici ali v mikrovalovni, da jo spremenite v karamelizirano belo čokolado. Sprva bo čokolada postala kredasta in bo videti kot ena velika napaka, a ko boste začeli mešati, bo dobila mehko teksturo in karamelni okus, zaradi česar bo popolna za pečenje sladic. Večina čokolado “praži” kar v šečici in jo občasno premeša, da prepreči, da bi se ta zažgala, poskusite pa lahko tudi v mikrovalovni. Belo čokolado večkrat postavite v mikrovalovno po 30 sekund, da dosežete želeno barvo. Vmes obvezno premešajte.

4. Prav tako lahko v pečici “pečete” beli sladkor, da mu daste karamelni okus. Podobno kot pri beli čokoladi se bo sladkor spremenil v nekaj popolnoma drugačnega. Sladkor bo spremenil barvo in razvil okus, ne bo pa se stopil v karamelo. Poskrbite, da bo pekač, kjer boste to počeli, popolnoma suh, sladkor z okusom karamele pa po peki hranite v neprodušno zaprti posodi.

5. Krompir za pire kuhajte v smetani namesto v vodi, tako bo supekremast. Pire bo tako veliko bolj okusen.

6. Uporabljajte mleko v prahu, če želite dati sladicam globlji okus. To ne pomeni, da bo vaša sladica imela mlečni okus, ampak naj bi mleko v prahu izboljšalo prav vsak okus, s katerim delate.

7. Naredite poširana jajca v plastičnih vrečkah, da vam ta ne razpadejo. Jajca razbijte v manjše plastične vrečke, ki ste jih prej posprejali s sprejemo proti prijemanju. Nato jih tesno zaprite. Spustite jih v vrelo vodo in ko so kuhana, samo odstranite plastiko.

Poširana jajca boste najlažje pripravili s pomočjo plastičnih vrečk.
Poširana jajca boste najlažje pripravili s pomočjo plastičnih vrečk.

8. “Pražite” česen v mikrovalovni pečici in gotov bo v nekaj minutah. Celo glavo česna, ki ste jo zgoraj odrezali, položite v skledo, primerno za mikrovalovno pečico, in dodajte nekaj olja ter vode. Skledo ovijte v plastično folijo, postavite v mikrovalovno in kuhajte, da je česen mehak in dišeč.

9. Prav tako lahko v mikrovalovni popražite oreške. Postavite jih na za mikrovalovno primeren krožnik ali skledo in jih “pražite” v intervalih po 1 minuto, da so pečeni in dišeči. Ne bodo imeli enako temne barve kot tisti, ki jih pražite v pečici, bodo pa imeli enak okus.

10. V sredino mesa za hamburger postavite kocko ledu preden ga spečete, da preprečite, da bi se to izsušilo.

11. Uporabite vrečke s silica gelom (saj veste, tiste majhne vrečke, ki jih najdete v paketih), da preprečite, da postane krhko pecivo kašasto. Vrečko tako postavite v enako posodo, kjer hranite vaše pečene dobrote, te pa bodo ostale dobre in suhe.

Vrečke s silica gelom bodo poskrbele, da pecivo ne bo postalo kašasto.
Vrečke s silica gelom bodo poskrbele, da pecivo ne bo postalo kašasto.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
4 triki za najboljši pečen krompir: odlični kuharji koristijo te nasvete!