fbpx

11 čudnih, a genialnih kuharskih trikov 2018

Predstavljamo vam 11 bizarnih, a genialnih kuarskih trikov letošnjega leta, ki so nas (in bodo tudi vas) popolnoma navdušili.

Od pečenega česna iz mikrovalovne pečice do umešanih jajc z majonezo: to so najbolj genialni kuharski triki 2018.

1. Premažite ribo z majonezo in tako preprečite, da bi se zalepila na žar. Majoneza prav tako poskrbi za lepšo porazporejeno zapečenost ribe.

Če boste ribo premazali z majonezo, se ta ne bo prijela.
Če boste ribo premazali z majonezo, se ta ne bo prijela.

2. K umešanim jajcem dodajte majonezo, da bodo superkremasta, brez da bi spremenila okus. Če majonezo resnično sovražite, poskusite s škrobom (od 1/2 do 1/8 čajne žličke). Tudi ta bo poskrbel za neverjetno kremoznost umešanih jajc. Jajca se prav tako ne bodo izsušila in postala gumijasta.

3. “Pražite” belo čokolado v pečici ali v mikrovalovni, da jo spremenite v karamelizirano belo čokolado. Sprva bo čokolada postala kredasta in bo videti kot ena velika napaka, a ko boste začeli mešati, bo dobila mehko teksturo in karamelni okus, zaradi česar bo popolna za pečenje sladic. Večina čokolado “praži” kar v šečici in jo občasno premeša, da prepreči, da bi se ta zažgala, poskusite pa lahko tudi v mikrovalovni. Belo čokolado večkrat postavite v mikrovalovno po 30 sekund, da dosežete želeno barvo. Vmes obvezno premešajte.

4. Prav tako lahko v pečici “pečete” beli sladkor, da mu daste karamelni okus. Podobno kot pri beli čokoladi se bo sladkor spremenil v nekaj popolnoma drugačnega. Sladkor bo spremenil barvo in razvil okus, ne bo pa se stopil v karamelo. Poskrbite, da bo pekač, kjer boste to počeli, popolnoma suh, sladkor z okusom karamele pa po peki hranite v neprodušno zaprti posodi.

5. Krompir za pire kuhajte v smetani namesto v vodi, tako bo supekremast. Pire bo tako veliko bolj okusen.

6. Uporabljajte mleko v prahu, če želite dati sladicam globlji okus. To ne pomeni, da bo vaša sladica imela mlečni okus, ampak naj bi mleko v prahu izboljšalo prav vsak okus, s katerim delate.

7. Naredite poširana jajca v plastičnih vrečkah, da vam ta ne razpadejo. Jajca razbijte v manjše plastične vrečke, ki ste jih prej posprejali s sprejemo proti prijemanju. Nato jih tesno zaprite. Spustite jih v vrelo vodo in ko so kuhana, samo odstranite plastiko.

Poširana jajca boste najlažje pripravili s pomočjo plastičnih vrečk.
Poširana jajca boste najlažje pripravili s pomočjo plastičnih vrečk.

8. “Pražite” česen v mikrovalovni pečici in gotov bo v nekaj minutah. Celo glavo česna, ki ste jo zgoraj odrezali, položite v skledo, primerno za mikrovalovno pečico, in dodajte nekaj olja ter vode. Skledo ovijte v plastično folijo, postavite v mikrovalovno in kuhajte, da je česen mehak in dišeč.

9. Prav tako lahko v mikrovalovni popražite oreške. Postavite jih na za mikrovalovno primeren krožnik ali skledo in jih “pražite” v intervalih po 1 minuto, da so pečeni in dišeči. Ne bodo imeli enako temne barve kot tisti, ki jih pražite v pečici, bodo pa imeli enak okus.

10. V sredino mesa za hamburger postavite kocko ledu preden ga spečete, da preprečite, da bi se to izsušilo.

11. Uporabite vrečke s silica gelom (saj veste, tiste majhne vrečke, ki jih najdete v paketih), da preprečite, da postane krhko pecivo kašasto. Vrečko tako postavite v enako posodo, kjer hranite vaše pečene dobrote, te pa bodo ostale dobre in suhe.

Vrečke s silica gelom bodo poskrbele, da pecivo ne bo postalo kašasto.
Vrečke s silica gelom bodo poskrbele, da pecivo ne bo postalo kašasto.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!