11 zanimivosti o Emilii Clarke: vse, kar niste vedeli o Daenerys Targaryen

Ljubitelji serije Igra prestolov poznajo vse nazive Daenerys Stormborn iz hiše Targaryen: “First of Her Name”, “The Unburnt”, “Queen of the Andals and the First Men”, “Khaleesi of the Great Grass Sea”, “Breaker of Chains” in “Mother of Dragons”. A najbrž jim je precej manj znanega o igralki, ki jo igra. Emilia Clarke je imela skoraj tako fantastično življenje, kot lik, ki ji je prinesel slavo. Tukaj je le nekaj zanimivosti od 32-letni Londončanki.

Tukaj je 11 zanimivosti o igralki Emilii Clarke, ki se je v srca oboževalcev zapisala kot Daenerys Targaryen.

1. Emilia si je že od malih nog želela postati igralka.

Šovbiznis se pretaka po njenih žilah. Ko je bila stara 3 leta, se je udeležila mjuzikla Showboat, ki ga je pomagal postaviti njen oče, inženir zvoka. “Posedli smo jo v prvo vrsto v London Palladiumu,” je povedala njena mama Jenny. “Sedela je v mojem naročju skozi cel mjuzikel, očarana od začetka do konca.” Takrat naj bi se tudi Emilia odločila, da želi postati igralka.

2. Njen oče ni ovinkaril o igralskih pasteh.

Ko je Emilia izrazila željo, da bo igralka, je oče poskrbel, da je Emilia zares razumela, kaj pomeni biti v tem poklicu. “Želel je, da vem, da tukaj ni bajnih zaslužkov in da sem glede tega realistična,” je Emilia leta 2015 povedala za Esquire. “Rekel mi je, da je edini tekst, ki se ga bom morala naučiti ‘Želite ob tem še krompirček?’”.

3. Na Broadwayju je igrala sloviti lik Audrey Hepburn, Holly Golightly.

Leta 2013 je Clarkova debitirala na Broadwayju z vlogo Holly Golightly v odrski različici filma Zajtrk pri Tiffanyju. Kljub njenim igralskim sposobnostim igra ni prejela dobrih kritik, vstopnice pa so se slabo prodajale. Po enem mesecu so igro umaknili.
https://www.youtube.com/watch?v=CD8qSucIk20

4. Je druga oseba, ki igra Daenerys Targaryen.

V originalni testni epizodi Igre prestolov je Daenerys igrala Tamyin Merchant. Čeprav se ta epizoda nikoli ni predvajala, se je pred kratkim pojavil scenarij, ki je potrdil, da je bil prvi del problematičen. Daivd Benioff in D.B. Weiss sta na koncu ‘preposnela’ okoli 90 % testne epizode in tako ustvarila prvo uradno epizodo “Winter is Coming”. In to je, iz zaenkrat še neznanega razloga, zahtevalo tudi drugo Daenerys. Clarkova si je tako do zdaj prislužila tri nominacije za emmyja.

5. Golote v seriji Igra prestolov ni sprejela z lahkoto.

Čeprav je lik Daenerys Clarkovi prinesel svetovno slavo, je priznala, da ji ni bilo vedno lahko. Golota in zloglasni prizor s posilstvom so terjali svoj davek. “Enkrat sem si morala privoščiti tudi resen premor,” je o snemanju prve sezone povedala za Esquire. “Prosila sem za skodelico čaja, se zjokala in že sem bila pripravljena na naslednji prizor.”

6. Kot majhna je idolizirala Arnolda Schwarzeneggerja.

Ko jo je kot otroka brat takorekoč prisilil, da je pogledala prva dva dela Terminatorja, je Clarkova postala velik oboževalec filmske serije in Arnolda. Ko se je pripravljala na vlogo v Igri prestolov, je za Irish Examiner povedala, da je “gledala Sarah Connor, da bi tako lažje utelesila močno žensko. Zato je bilo precej smešno, ko sem dobila avdicijo za film Terminator: Genisys.” V tem filmu je kasneje tudi zaigrala.

7. Emilia je izjemno glasbeno nadarjena.

Emilia ima izjemen talent za glasbo. Z njenim altom lahko kot profesionalec poje balade, blues, kabare in jazz. Prav tako zna igrati klavir, flavto in kitaro.

8. Oboževalci je pogosto ne prepoznajo.

Če ste Emilio videli le v Igri prestolov, potem morda pričakujete platinasto dolgolasko. A to je bila do leta 2017, ko se je Emilia pobarvala na blond, le lasulja. Njena naravna barva je precej temnejša. Emilia je tako priznala, da je z rjavimi lasmi oboževalci velikokrat niso prepoznali. “Ne prepoznajo me, čisto zares,” je igralka povedala Conanu O’Brienu. “Če me na ulici vidijo s Kitom Haringtonom, ki igra Jona Snowa ali pa Gwen Christie, ki igra Brienne of Tarth, me ljudje prosijo, da jih fotografiram z zvezdama.”

9. Pred vlogo Daenerys je delal v treh do šestih službah naenkrat.

Pred prebojno vlogo je Clarkova delala kot natakarica, agentka v klicnem centru in kot licencirana nepremičninska agentka.

10. V ognju je imela tudi druga železa.

Emilia je imela rezervni načrt. Če se ne bi izšlo z igralsko kariero, bi bila pevka, arhitektka ali pa grafična oblikovalka.

11. Kot otroka so jo zaradi obrvi zbadali.

Danes je to ena izmed njenih čudovitih obraznih značilnosti, vendar sama ni bila vedno oboževalec svojih obrvi – še posebej kot otrok, ko so jo drugi zaradi tega dražili. Na srečo je imela mamo, ki je vedela, kaj storiti. “Moja imam je imela zame pravila: ‘Ne drogiraj se, ne seksaj in ne dotikaj se obrvi’. In nisem. Danes sem hvaležna za ta nasvet.”

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najboljši filmi, ki so prepovedani mlajšim od 18 let!