Kako prvič oditi na dopust s partnerjem, ne da bi se pred odhodom 100-krat sprla

Kako prvič oditi na dopust s partnerjem, ne da bi se pred odhodom 100-krat sprla

Kar si videla v ameriških filmih o romantičnih potovanjih v dvoje, je iluzija, na katero moraš TAKOJ pozabiti – prvi dopust s partnerjem je trenutek, ki se ga veseli vsaka ženska, a pogosto je pospremljen tudi s prepiranjem brez prestanka, ki pokvari veselje do te mere, da bi najraje ostala doma. Zberi se, globoko zadihaj in uporabi trike, zaradi katerih bosta prvič odšla na dopust, ne da bi se pred odhodom 100-krat sprla.

Prvi dopust s partnerjem je potovanje, ki si ga verjetno dolgo čakala – verjameš tudi, da bo v znamenju romantike in sproščenosti, a vsaka ženska, ki je že potovala s svojim dragim, ve, da se prepirom ni bilo moč izogniti.

Navajena sta, da delata stvari na svoj način, pri potovanju pa morata nenehno delati kompromise. Da ni lahko potovati s partnerjem, potrjuje tudi raziskava spletne strani liligo, v kateri je več kot 1000 mladih med 18. in 34. letom odgovarjalo, da so potovalne navade lahko razlog za razpad razmerja. In tega si verjetno ne želita!

Kako prvič oditi na dopust s partnerjem
Kako prvič oditi na dopust s partnerjem

KAKO PRVIČ ODITI NA DOPUST, NE DA BI SE SPRLA?

Doma se dogovorita, kako bosta preživela vsak dan na dopustu!

Preden se odpravita na potovanje, bi bilo dobro, da se pogovorita o tem, kaj vama najbolj šteje na potovanju. Četudi se poznata, bosta na dopustu spoznala veliko novih stvari drug o drugemu. In če ne želita neprijetnih presenečenj, ki bodo pokvarila vajin oddih, si vnaprej organizirajta dneve tako, da bosta zadovoljna. Dogovora se morata držati!

Ni treba, da preživita vsako minuto skupaj.

Obstajajo pari, ki se ne ločijo niti, ko gredo na stranišče. A so tudi tisti, ki čisto preveč cenijo svobodo. Ni nič slabega v tem, da določene stvari počneta ločeno. Ni potrebe po tem, da bi bila vsako minuto skupaj. Če bi si rada ogledala kulturne znamenitosti, a njega to ne veseli, se odpravi sama, v tem času pa lahko on počne tisto, kar ga zanima.

Ni treba, da preživita vsako minuto skupaj.
Ni treba, da preživita vsako minuto skupaj.

Svoboda, ki jo bosta drug drugemu dala, vaju bo povezala, ker bosta ugotovila, da sta v zrelem razmerju in vajin odnos temelji na vzajemnosti. Ko se bosta združila, bo veliko zabavnejše pripovedovati o stvareh, ki so se vama zgodile.

Predčasno uredita finančno stanje.

Preden se odpravita na dopust, se prepričajta, da poznata finančno stanje drug drugega, ker čisto nobena stvar ne more zanetiti ognja med dvema osebama kot finančno vprašanje. Oblikujta proračun, ki vključuje vse stroške dopusta, ker se bosta le tako izognila nakupom, ki lahko med vama povzročijo prepir.

Dogovorita se torej, kdo bo kril katere stroške, ker se bosta tako ZAGOTOVO izognila prepirom, hkrati pa bosta poskrbela za svojo prihodnost. Saj veš, denar je veliko lažje zapraviti kot zaslužiti, življenje pa se po vajinem dopustu nadaljuje.

Doma se dogovorita, kako bosta preživela vsak dan na dopustu!
Doma se dogovorita, kako bosta preživela vsak dan na dopustu!

Naučita se požreti kakšno stvar.

Pravilno je, da si zaupata stvari, ki vaju mučijo, kot da jih pometata pod preprogo, vendar obstajajo nekatere malenkosti, ki niso vredne vajinih živcev. Verjetno vama ne bo škodovalo, če bosta kdaj požrla kakšno stvar, sicer bo ozračje napeto, slabe volje se bosta odpravila na dopust in vama bo ostalo vajino prepiranje v spominu. A si tega res želita?

Če gre kaj po zlu …

Predstavljajta si, da sta rezervirala namestitev in je nekaj šlo po zlu (odpovedali so vašo rezervacijo; AirBnb namestitev ne obstaja … ) – to ni razlog, da se skregata na najbolj surov način. Sprejmita situacijo, v kateri sta se znašla in rešita problem na razumen način. Se zgodi, nihče ni kriv, zato se s skupnimi močmi osredotočita na iskanje hitre rešitve. Verjemita, ko se stvari uredijo, se bosta še smejala vajini anegdoti.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
S pravim moškim ob sebi nikoli ne boste pomislili na teh 5 stvari!