BeFunky-collage (12)
Utrip mesta · destinacija

Najti počitniško destinacijo, ki bi ustrezala vsakomur, je nemogoče. Ljudje se namreč močno razlikujemo po osebnostnih značilnostih, zato od preživljanja časa v tujini pričakujemo različne stvari.

Nekateri ljudje počitnice najraje preživljajo na plaži, drugi jih izkoristijo za ogled zgodovinskih znamenitosti, tretji pa za raziskovanje nočnega življenja. In to veliko pove o tem, da vsak tip osebnosti išče drugačno avanturo.

Preden se odpravite na dopust, bi bilo dobro, da najdete destinacije, ki se ujemajo z vašo osebnostjo.

8 DESTINACIJ ZA 8 TIPOV OSEBNOSTI:

Za energične: Buenos Aires, Argentina

Argetinska prestolnica se lahko pohvali z očarljivo arhitekturo, barvito ulično umetnostjo, številnimi kulturnimi posebnostmi in pestrim nočnim življenjem. Mesto slovi tudi po nizkih cenah. To pa so vsekakor lastnosti, ki so po godu ljudi z velikimi zalogami življenjske energije.

Za vedoželjne: Edinburg, Škotska

Edinburg navdušuje z ozkimi uličicami, idiličnimi vrtovi in celo vrsto skritih draguljev, ki vzbujajo zanimanje raziskovalcev. Če sodite med bolj pogumne, vam predlagamo obisk Edinburškega gradu, v katerem naj bi se skrivali duhovi.

Za ležerne: Tulum, Mehika

Si želite privoščiti brezskrben oddih na plaži? Svetujemo vam, da se ob obisku Mehike izognete Cancunu in več časa preživite v Tulumu. Po zaslugi počitnic v tem obalnem mestecu boste povsem pozabili na stres v vsakdanjem življenju.

Za pustolovce: Islandija

Iz cone udobja se lahko umaknete tudi tako, da se odpravite na Islandijo. Na otoku, ki se ponaša z neopisljivo lepo naravo, boste našli mogočne ledenike, tleče ognjenike, brizgajoče gejzirje, osvežujoče termalne bazene in še mnogo več.

Za ekstrovertirane: Tokio, Japonska

Tokio je mesto, ki nikoli ne spi. Prav zato je kot nalašč za ljudi, ki se najbolje počutijo v družbi. Obiskovalci lahko izbirajo med edinstvenimi atrakcijami, restavracijami z Michellinovimi zvezdicami in nešteto možnostmi za zabavo. Še posebej priljubljeno je okrožje Golden Gai, v katerem najdete veliko število nočnih klubov in barov.

Za spontane: Kalifornija

Le zakaj si ne bi privoščili potovanja po celotni Kaliforniji? Predlagamo, da pot začnete v San Diegu, nato pa se po avtocesti ob pacifiški obali napotite proti severu. Če spadate med spontane avanturiste, nad videnim gotovo ne bodo razočarani.

Za učenjake: Atene, Grčija

Atene poznamo kot zibelko zahodne civilizacije. Kako tudi ne, ko pa se ponašajo s celo vrsto zgodovinskih znamenitosti. Med obvezne postojanke spadajo atenska Akropola, pokopališče Kerameikos in Narodni arheološki muzej.

Za romantike: Rim, Italija

Naziv mesta ljubezni resda nosi Pariz, kar pa še ne pomeni, da Rim ne more biti prestolnica romantike. Kombinacija slikovite arhitekture, navdihujoče umetnosti in izjemne kulinarike omogoča, da s svojo ljubeznijo v Italiji preživite sanjski oddih v dvoje.

prvomajski izleti Prvomajski izleti: kam na izlet za prvomajske praznike? (10+ idej) Raj na zemlji: v Bangkoku je kavarna s korgiji Raj na zemlji: v Bangkoku je kavarna s korgiji Budimpešta 6 evropskih destinacij za vse, ki ste na “budžetu” Zdaj lahko brezplačno prespiš v Louvru z Mona Liso Zdaj lahko brezplačno prespiš v Louvru z Mona Liso ·