fbpx

Kam letos na dopust? 8 destinacij za 8 tipov osebnosti

Najti počitniško destinacijo, ki bi ustrezala vsakomur, je nemogoče. Ljudje se namreč močno razlikujemo po osebnostnih značilnostih, zato od preživljanja časa v tujini pričakujemo različne stvari.

Nekateri ljudje počitnice najraje preživljajo na plaži, drugi jih izkoristijo za ogled zgodovinskih znamenitosti, tretji pa za raziskovanje nočnega življenja. In to veliko pove o tem, da vsak tip osebnosti išče drugačno avanturo.

Preden se odpravite na dopust, bi bilo dobro, da najdete destinacije, ki se ujemajo z vašo osebnostjo.

8 DESTINACIJ ZA 8 TIPOV OSEBNOSTI:

Za energične: Buenos Aires, Argentina

Buenos Aires, Argentina
Buenos Aires, Argentina

Argetinska prestolnica se lahko pohvali z očarljivo arhitekturo, barvito ulično umetnostjo, številnimi kulturnimi posebnostmi in pestrim nočnim življenjem. Mesto slovi tudi po nizkih cenah. To pa so vsekakor lastnosti, ki so po godu ljudi z velikimi zalogami življenjske energije.

Za vedoželjne: Edinburg, Škotska

Edinburg, Škotska
Edinburg, Škotska

Edinburg navdušuje z ozkimi uličicami, idiličnimi vrtovi in celo vrsto skritih draguljev, ki vzbujajo zanimanje raziskovalcev. Če sodite med bolj pogumne, vam predlagamo obisk Edinburškega gradu, v katerem naj bi se skrivali duhovi.

Za ležerne: Tulum, Mehika

Tulum, Mehika
Tulum, Mehika

Si želite privoščiti brezskrben oddih na plaži? Svetujemo vam, da se ob obisku Mehike izognete Cancunu in več časa preživite v Tulumu. Po zaslugi počitnic v tem obalnem mestecu boste povsem pozabili na stres v vsakdanjem življenju.

Za pustolovce: Islandija

Slap Gullfoss, Islandija
Slap Gullfoss, Islandija

Iz cone udobja se lahko umaknete tudi tako, da se odpravite na Islandijo. Na otoku, ki se ponaša z neopisljivo lepo naravo, boste našli mogočne ledenike, tleče ognjenike, brizgajoče gejzirje, osvežujoče termalne bazene in še mnogo več.

Za ekstrovertirane: Tokio, Japonska

Tokio, Japonska
Tokio, Japonska

Tokio je mesto, ki nikoli ne spi. Prav zato je kot nalašč za ljudi, ki se najbolje počutijo v družbi. Obiskovalci lahko izbirajo med edinstvenimi atrakcijami, restavracijami z Michellinovimi zvezdicami in nešteto možnostmi za zabavo. Še posebej priljubljeno je okrožje Golden Gai, v katerem najdete veliko število nočnih klubov in barov.

Za spontane: Kalifornija

San Francisco, Kalifornija
San Francisco, Kalifornija

Le zakaj si ne bi privoščili potovanja po celotni Kaliforniji? Predlagamo, da pot začnete v San Diegu, nato pa se po avtocesti ob pacifiški obali napotite proti severu. Če spadate med spontane avanturiste, nad videnim gotovo ne bodo razočarani.

Za učenjake: Atene, Grčija

Atene, Grčija
Atene, Grčija

Atene poznamo kot zibelko zahodne civilizacije. Kako tudi ne, ko pa se ponašajo s celo vrsto zgodovinskih znamenitosti. Med obvezne postojanke spadajo atenska Akropola, pokopališče Kerameikos in Narodni arheološki muzej.

Za romantike: Rim, Italija

Rim, Italija
Rim, Italija

Naziv mesta ljubezni resda nosi Pariz, kar pa še ne pomeni, da Rim ne more biti prestolnica romantike. Kombinacija slikovite arhitekture, navdihujoče umetnosti in izjemne kulinarike omogoča, da s svojo ljubeznijo v Italiji preživite sanjski oddih v dvoje.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.