fbpx

3 nekoliko srhljivi načini, kako si pari sčasoma postanejo podobni

3 nekoliko srhljiva načina, kako si pari sčasoma postanejo podobni

Ko začnemo odnos z nekom novim, se naše življenje v veliki meri spremeni, ne da bi to sploh opazili. Ena takšnih sprememb je tudi ta, da si s partnerjemo postanemo neverjetno podobni. In to vsekakor dokazujejo ti 3 srhljivi načini.

Ko partner vstopi v naše življenje, za nas postanenajpomembnejša oseba, s katero si delimo čisto vse. Z njim se smejemo, jočemo, kuhamo, kregamo, pospravljamo …, zato ni nenavadno, da si pari sčasoma postanejo čisto preveč podobni.

Zanimivo je tudi to, da lahko na osnovi našega partnerja, drugi ljudje veliko izvedo tudi o nas samih, kar še dodatno dokazuje, kako pomembna je vez med dvema osebama.

To so 3 srhljivi načini, kako si pari sčasoma postanejo podobni. Kateri med njimi veljajo za vaju?

Podobna mimika

Ko smo z nekom v tesnem odnosu, se pogosto zgodi, da začnemo pri nebesedni govorici uporabljati podobne mimike. To pomeni, da uporabljamo podobne mišice, kar tudi pripomore k temu, da naše poteze čez čas postanejo čisto preveč podobne.

V odnosu pogosto začneta uporabljati podobne geste.
V odnosu pogosto začneta uporabljati podobne geste.

Poseben jezik in izražanje

Partnerja pogosto nekoliko spremenita način govorjenja in besede, ki jih najpogosteje uporabljata. Sestavita nekakšno mešanico izražanja drug drugega.

Pari, ki so dolgo skupaj, pa začnejo uporabljati posebne izraze. Izmislijo si ljubkovalna imena, razvijejo notranje šale in posebne signale, ki jih lahko uporabljajo tudi v javnosti, ne da bi jih kdo razumel.

Vsak prinese svoje navade in nazore, ki jih morata ustrezno prilagoditi.
Vsak prinese svoje navade in nazore, ki jih morata ustrezno prilagoditi.

Učenje o navadah drug drugega

Kar smo se naučili v primarni družini ima velik vpliv na vse, kar počnemo kasneje v življenju. V paru tako prinaša vsak svoje vrednote v neko novo nastajujočo družino oziroma partnerstvo. Seveda pa takšen prenos in mešanje vrednot, nazorov in navad ne pride brez občasnih konfliktov.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.