fbpx

Nikoli ni prepozno: ljudje, ki so slavo dosegli po 30. letu starosti

Nikoli ni prepozno: ljudje, ki so slavo dosegli po 30. letu starosti

Moderna družba od nas pričakuje, da se po družbeni lestvici povzpnemo že v mladih letih. To pa še ne pomeni, da uspeha ne moremo doseči tudi pozneje.

Mnogi ljudje, ki jih danes poznamo praktično vsi, so velik del svojega življenja veljali za navadne smrtnike, ki so slavo dosegli po smrti ali v zelo poznem življenjskem obdobju. Vsak od njih pa je na takšen in drugačen način doprinesel naši družbi in si zasluži, da jih predstavimo. Ti ljudje dokazujejo, da nikoli ni prepozno!

TO SO LJUDJE, KI DOSEGLI SLAVO PO 30. LETU STAROSTI:

Stan Lee

Legendarni pisec stripov, ki je preminil lanskega novembra, je z delom začel že pri 17. letih. Trud se mu je povrnil leta 1961, ko je pri 39. letih izdal svoj prvi strip, danes pa so njegovi liki uprizorjeni v filmih, ki veljajo za najbolj gledane ta hip.

Morgan Freeman

Freeman je bil nad igralstvom navdušen že od mladih let. Po končani srednji šoli se je pridružil letalski veji oboreženih sil ZDA, a nad svojimi sanjami, da bi postal igralec, ni obupal. Prvo vidnejšo vlogo je v filmu Street Smart (Street Smart, 1987) odigral šele pri 50. letih.

Samuel L. Jackson

Samuel L. Jackson si je pot do slave utrl z upodobitvijo Julesa Winnfielda v Tarantinovi uspešnici Šund (Pulp Fiction, 1994). Takrat je imel 46 let.

Harrison Ford

https://www.instagram.com/p/BwEvAwEgK0J/

Harrison Ford na začetku svoje igralske kariere nikakor ni mogel najti vloge, s katero bi bil zadovoljen. Iz tega razloga se je odločil, da postane mizar. Pri 35. letih, ko mu je pripadla vloga Hana Sola v filmu Vojna zvezd (Star Wars, 1977), so njegove želje le postale uslišane.

Christoph Waltz

Avstrijsko-nemški igralec je skozi svojo kariero nastopal v filmih in serijah, mednarodni sloves pa si je zagotovil z vlogo Hansa Lande v akciji Neslavne barabe (Inglorious Basterds, 2009).

Colonel Sanders

View this post on Instagram

"Im too drunk to taste this chicken." -Colonel Sanders Harland David Sander born on September 9, 1890, in Henryville, Indiana. After his father died when he was 6 years old, Sanders became responsible for feeding and taking care of his younger brother and sister. Beginning at the age of 10, he held down numerous jobs, including farmer, streetcar conductor, railroad fireman and insurance salesman. At age 40, Sanders was running a service station in Kentucky, where he would also feed hungry travellers, Sanders eventually moved his operation to a restaurant across the street, and featured a fried chicken so notable that he was named a Kentucky colonel in 1935 by Governor Ruby Laffoon. After closing the restaurant in 1952, Sanders devoted himself to franchising his chicken business. He travelled across the country, cooking batches of chicken from restaurant to restaurant. Striking deals that paid him a nickel for every chicken the restaurant sold. His first franchise sale went to Pete Harman of Salt Lake City. In 1964, with more than 600 franchised outlets, he sold his interest in the company for $2 million to a group of investors. Kentucky Fried Chicken went public in 1966, and was listed on the New York Stock Exchange in 1969. More than 3,500 franchised and company- owned restaurants were in worldwide operation when Heublein Inc. acquired KFC corporation in 1971 for $285 million. KFC became a subsidiary of R.J Reynolds Industries, Inc, when Heublein Inc. was acquired by Reynolds in 1982. KFC was acquired in October 1986 from RJR Nabisco, Inc by PepsiCo, Inc., for approximately $840 million. "The east way is efficacious and speedy, the hard way arduous and long. But, as the clock ticks, the easy way becomes harder and the hard way becomes easier. And as the calendar records the years, it becomes increasingly evident that the easy way rests hazardously upon shifting sands, where as the hard way builds solidly a foundation of confidence that cannot be swept away." -Colonel Sanders Cited: Biography.com

A post shared by Huhsling (@huhsling) on

Oče verige restavracij Kentucky Fried Chicken je v svojem življenju opravljal različna dela. Svojo prvo restavracijo je odprl v 30. letih 20. stoletja, medtem ko je slavno franšizo ustanovil pri 62. letih (leta 1952).

Liam Neeson

Liam Neeson se je, preden je postal slaven, preizkušal kot voznik viličarja in tovornjaka. Svojo prvo igralsko vlogo je dobil pri 25. letih, slavo pa je s filmom Schindlerjev seznam (Schindler’s List, 1993) dosegel pri 40. letih.

J.K. Rowling

Slavna pisateljica se je pred izidom knjig o Harryju Potterju morala ukvarjati s številnimi težavami (ločitvijo, revščino in depresijo). Z vsemi ovirami je uspešno opravila in leta 1997, ko ji je bilo 32. let, izdala prvi del priljubljene knjižne zbirke.

Susan Boyle

TV-oddaja Britanija ima talent 2009 je škotski pevki Susan Boyle ostala v spominu kot življenjska prelomnica. S svojim čudovitim glasom je zablestela pri 47. letih.

Sylvester Stallone

https://www.instagram.com/p/Bp699fQHvyC/

Sylvester Stallone je imel v mladosti težave pri iskanju služb, na neki točki svojega življenja pa naj bi bil celo brezdomec. Stvari so se popolnoma spremenile, ko si je pri 30. letih prislužil vlogo Rockyja.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.