12 stvari, ki jih lahko naredite, da boste v službi bolj srečni

Srečni na delovnem mestu

Ste srečni v svoji službi? Logično je, da sovražimo svojo službo, nenavadno, da jo imamo radi. To je samo eden izmed klišejev o delovnem mestu. A sreča je ključ do uspeha, srečni smo namreč bolj motivirani, bolj zagnani in bolje delamo. Sreča je najmočnejši pogon posameznika kot tudi ekipe. Toda delovne naloge in okolje ni vedno optimalno. Preverite 12 stvari, ki jih lahko naredite, da boste v službi bolj srečni in zadovoljni.

Sovražite svojo službo? Da, saj me zato plačujejo. Ste imeli tudi vi na jeziku isti odgovor? Delovne naloge, okolje in nadrejeni nam včasih delajo obilico skrbi. Zato smo pogosto pod stresom in utrujeni. Preverite, kaj lahko naredite, da boste v službo bolj srečni in zadovoljni.

PREBERITE ŠE: Smeh je nalezljiv! Neprecenljive reakcije ljudi na izbruh smeha!

12 stvari, ki jih lahko naredite, da boste v službi bolj srečni:

Več se smejte

Ne pozabite se smejati.
Ne pozabite se smejati.

Smeh dokazano izboljša naše razpoloženje, spodbudi ustvarjalnost in nam doda energijo. Izpadli boste kot pozitivna oseba, kar bo spodbudilo tudi ostale, da izžarevajo več pozitivizma in s tem izboljšajo delovno okolje.

Za kratko izginite

15 do 20 minut ”letite pod radarjem”. V tem času ne komunicirajte, kar pomeni, da ne uporabljate ne pametnih telefonov ali tablic, ne deskate po spletu in se ne pogovarjate s sodelavci.

Pojdite na sprehod

Pojdite na svež zrak. Kisik je namreč hrana za možgane. Bolj aktivni kot ste, več kisika bodo prejeli vaši možgani.

Čičke-račke

Tako kot čečkate med telefonskim pogovorom, si vzemite premor za tovrstno izražanje svoje kreativnosti. Ni treba, da rišete kaj konkretnega. Pustite domišljiji prosto pot in sprostili se bodo novi kreativni kanali.

Seznam dosežkov

Lastni dosežki vas bodo motivirali za naprej.
Lastni dosežki vas bodo motivirali za naprej.

Nanizajte stvari, ki ste jih v svoji karieri že dosegli. Imejte seznam na dosegu roke. Ko boste pogledali nanj, se boste takoj počutili bolje in samozavestneje.

Spregovorite s tujcem v pisarni

Če ste v večjem podjetju, to ne bo težko, če pa ste v manjšem, gotovo obstaja oseba, s katero najmanj govorite. Pojdite do nje in govorite z njo o čemerkoli. To vas bo navdalo z občutkom, da ste močnejši člen verige.

Pospravite pisalno mizo

Urejena pisalna miza je lahko pomemben kamenček v mozaiku sreče na delovnem mestu.
Urejena pisalna miza je lahko pomemben kamenček v mozaiku sreče na delovnem mestu.

Razen, če niste mize pospravili že pet let, potem vam to opravilo ne bi smelo vzeti več kot 15 minut. S tem boste za trenutek pozabili na stres in imeli večji občutek kontrole nad situacijo, saj bo vaša delovna okolica urejena.

Zastavite si cilje

Izdelajte listo kratkoročnih in dolgoročnih ciljev. S tem boste lažje ohranili fokus na delovnih nalogah in se z njimi motivirali, ko boste pred zares težavno nalogo.

Ugotovite, zakaj odlašate stvari

Gotovo obstaja nekaj, kar neprenehoma odlagate na kasnejši čas. Rešitev je, da se prisilite, kar pa, vemo, ni vedno lahko. Zato raje ugotovite vzrok prelaganja. Vas je strah? Vas naloga dolgočasi? Če boste prišli vzroku do dna, vam bo to pomagala, da se zadeve vendarle lotite.

Če vas kaj skrbi, to povejte

Ne drži skrbi ali pomislekov zase.
Ne drži skrbi ali pomislekov zase.

Ne glede na to kje delate in kako zadovoljni ste z delom, ki ga opravljate, boste imeli vedno določene skrbi. Da se boste bolje počutili, skrb(i) izrazite nekomu, ki lahko kaj postoril glede tega.

Naredi nekaj bolj učinkovito kot včeraj

Za to bo potrebnega nekaj dodatnega truda in vnaprejšnjega razmišljanja, a bo dolgoročno izboljšalo vašo produktivnost. Lahko je to nekaj velikega, kot je vložen napor v raziskavo, ali kaj tako preprostega kot je preverjanju e-pošte. Preučite stvar z vseh kotov in odkrijte način, kako to narediti učinkoviteje.

Ponudite pomoč

Pomoč lahko ponudite v različnih oblikah. Nekomu lahko pomagate pri delovni nalogi ali le pridržite vrata. S tem mu boste polepšali dan (in posledično sebi), izpadli kot timski igralec, spoznali delovne obremenitve in navade sodelavce ter posledično z njimi razvili pristnejši odnos.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!