fbpx

13. decembra prihaja zadnji Retrogradni Merkur v tem letu

13. decembra 2023 do 1. januarja 2024

Foto: envato

Kakšne izzive nam prinaša zadnji Retrogradni Merkur v tem letu?

Pred nami je zadnji Retrogradni Merkur. V astrologiji ima Merkur pomembno vlogo med planeti, ki skupaj s Soncem, Luno ter drugimi planeti vplivajo na tolmačenje osebnosti in usode lastnika natalne karte. Retrogradno gibanje Merkurja, ki ga označuje črka R v astroloških efemeridah, optično vpliva na simbolni pomen planeta.

Merkurjeva domena zajema komunikacijo in kratka potovanja, zato v obdobju retrogradnega Merkurja pogosto prihaja do težav na teh področjih. Ta planet je postal priročen izgovor za situacije, ko se nam stvari izmuznejo iz rok, ko zamujamo pomembne roke, smo prepirljivi, živčni ali napačno razumemo dogodke.

Od 13. decembra 2023 do 1. januarja 2024 se bo Merkur, planet komunikacije, zadnjič v tem letu premaknil retrogradno. Predretrogradna senca se je začela 25. novembra, post-retrogradna senca pa naj bi se končala 20. januarja 2024.

Kako vpliva retrogradni Merkur na nas?

Če ste se kdaj spraševali, zakaj ljudje znore, ko gre Merkur retrogradno, je to zato, ker je Merkur planet, ki vpliva na komunikacijo. Retrogradno gibanje pogosto prinaša negativne prizvoke v astrološkem svetu, ki lahko segajo od izgubljene e-pošte do prekinjenih potovanj in nesporazumov v odnosih.

Ima retrogradni Merkur vpliv na vas? Foto: Taylor Heery

Zadnja retrogradnost Merkurja v letu 2023 je nekoliko drugačna, saj se Merkur med retrogradnim plesom premakne iz Kozoroga v Strelca.

Brez panike – sprejmite spremembe!

Pomembno si je zapomniti, da so potencialni vplivi retrogradnega Merkurja v končni fazi teoretični. Če se zdi, da stvari niso v običajnem ritmu, ne pozabite, da je to morda zato, ker ste bolj osredotočeni na morebitne spremembe.

Izpostavljanje morebitnih težav na koncu ne bo spremenilo ničesar, zato se izogibajte dramatiziranju. Ohranjanje mirnosti ne bo le pomagalo pri vašem splošnem pogledu, ampak tudi zagotovilo, da boste v boljšem položaju za soočanje z nepričakovanimi spremembami.

Izboljšajte svojo komunikacijo

Ker planet Merkur vlada komunikaciji v vseh oblikah, posvetite več pozornosti svoji komunikaciji, od pogajanj in služb do potovalnih načrtov in sporočil. Preproste stvari, kot je preverjanje e-pošte, bodo naredile veliko razliko.

Opustite velike pogovore

Retrogradni Merkur lahko prinese nesporazume, zato razmislite o premoru pri večjih pogovorih, ki bodo dolgoročno vplivali na vas. Če je mogoče, prihranite velike pogovore za čas, ko se Merkur vrne v normalno stanje.

Pazite nase! Foto: Taylor Heery / Unsplash

Bodite prilagodljivi

Dovolite, da stvari ne gredo vedno po načrtih. Če greste z vlakom ob določeni uri, si privoščite dodatnih deset minut; če niste prepričani o novi pogodbi, si vzemite čas za pregled in se pozanimajte, preden se odločite.

Preverite, kam vlagate svojo energijo

Retrogradni Merkur je primeren čas za razmislek o tem, kam vlagate svoj čas in energijo. Preglejte svoje prioritete in zagotovite, da ste zadovoljni s svojim trenutnim ravnovesjem.

Preverite, kdaj prihaja naslednje obdobja retrogradnega Merkurja 2024!

1. april – 25. april 2024
4. avgust – 28. avgust
25. november – 15. december

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.