fbpx

Najvišje ležeči disko v Evropi bo odprl vrata v Švici na višini 3.000 metrov

Detour Discotheque

Foto: Detour Discotheque

Bi radi izkusili prav poseben disko? Potem preverite to čudo v Švici, ki bo v naslednjem letu gostilo le 300 izbrancev.

Se vam toži po disko časih?! Tretja izdaja slovite diskoteke Detour, ki je doslej razgrela Islandijo in Škotsko, bo potekala na prav posebnem mestu. Po dveh bleščečih uspehih na fascinantnih in oddaljenih lokacijah bo v 2024 namreč svoja vrata odprla nad osupljivo vasico Lauterbrunnen, v švicarskih Alpah.

Foto: Unsplash/Eberhard Grossgasteiger

Maja naslednje leto se bo namreč ‘žur’ iz Islandije in Škotske preselil v vrhove Švice. Detour Discotheque se bo s tem poklonil Studiu 54 in Paradise Garage, zabave pa se bo lahko udeležilo le izbranih 300 obiskovalcev. Najvišja zabava v Evropi bo potekala kar na treh prizoriščih. Terasa pri postaji Birg bo gostila petkovo dnevno zabavo, Piz Gloria, vrtljiva restavracija na vrhu gore Schiltorn, pa bo glavno prizorišče sobotnega dogajanja. Za konec, v nedeljo, se bo dogajanje preselilo v Trinkhalle. Če bodo gostje potrebovali počitek po brezmejnih zabavah, bodo lahko bivali v dolini.

Nekaj posebnega pa niso le destinacije visoko v švicarskih Alpah, temveč tudi lista izvajalcev. Na čigave ritme bodo torej izbranci poplesavali? Po prvih informacijah sodeč so to DJ Paulette, glasbeni veteran iz Manchestra, Norsicaa, ki vodi založbo Soundway Records, in Talking Drums, vzhajajoča skupina za re-urejanje diskoteke.

“Pri Detouru gre predvsem za iskanje spektakularnih lokacij za intimne zabave, in to je kar se da osupljivo,” pravi ustanovitelj Jonny Ensall in nadaljuje: »Že ob sami vožnji z žičnico vam bo namreč zastalo srce. Nočni klub na 3000 metrih je vsekakor naš najbolj ambiciozen projekt doslej.«

Detour Discotheque 2024 bo potekal od 10. do 12. maja. Vstopnice bodo v splošni prodaji v nedeljo, 10. decembra, cena pa se začenja pri 199 angleških funtov.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.