fbpx

14 slovenskih “travel influencerjev”, ki so navdih za ljubitelje potovanj

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

V zadnjih dveh letih smo vsi svoje potovalne načrte nekoliko prilagodili aktualni situaciji ali pa jih celo popolnoma opustili. To pa še zdaleč ne pomeni, da je naš popotniški duh povsem zamrl. Daleč od tega! Ohranjamo ga pri življenju z nenehnim ogledovanjem letalskih vozovnic na spletu, občudovanjem slik iz preteklih potovanj in ob pomoči čudovitih potovalnih fotografij slovenskih Insta popotnikov.

Ti tudi v času virusa pogumno odkrivajo daljne kraje ali pa vsaj obujajo spomine na pretekla potovanja. Preverite nekaj najbolj priljubljenih slovenskih Instagram popotnikov, ki te dni odkrivajo bodisi bližnje Dolomite ali pa kujejo načrte za daljša potovanja. Seveda, stisnite gumb FOLLOW in se jim “pridružite” na njihovih popotovanjih!

  • Travel vlogerji
  • Popotniški blogerji
  • Ustvarjalci popotniške vsebine

Lara Kamnik in Uroš Polajžer

Z največ sledilci se lahko pohvalita your_passport in your_passage, potovalna vplivneža, ki ju druži velika ljubezen do fotografije. Iz popotniške strasti je zrasel uspešen posel, predvsem po zaslugi brezmejnih sanj, poguma in trdne odločenosti ter velike ljubezni do potovanj. Par je zapisal, da sta se prav po zaslugi življenja naučila verjeti v lepoto svojih sanj, zato jim še danes zvesto sledita. Prav tako pa skušata ustvariti kar največ trenutkov, ki jima pričarajo nasmešek na obraz. Uroš in Lara imata skupaj skoraj 350 tisoč sledilcev, v času pisanja članka pa sta raziskovala prekrasne Dolomite.

Katarina Benček

Tudi Katarina je nekoč polnila strani slovenskih revij in časopisja, ko pa ji je vse skupaj presedlo, je spakirala kovčke in se preselila na Bali. Takrat se je njeno življenje na Instagramu tudi intenzivneje razživelo, svet pa zadnjih nekaj let odkriva skupaj s fantom Markom. Ljubezen do potovanj ji je bila položena v zibelko, pri vrhu njenega seznama celin, ki jih želi bolje raziskati, pa je tudi Afrika.

Bit Sever

Vloger, profesionalni snemalec in fotograf, ki se mu po žilah pretaka adrenalin. Bit je tudi velik ljubitelj popotovanj, zato tudi njegov objave v veliki meri sestavljajo popotniške prigode. Kot velik ljubitelj pustolovščin in doživetij, rad spoznava tudi tuje kulture. Prav potovanja so po Bitovem mnenju tista, ki podirajo meje v glavah in srcih.

Nina Kogej

Nina je zaljubljena v potovanja že vse od malih nog, ko je s starši obiskala Grčijo. Vse odtlej so potovanja tesno povezana z njenim življenjskim slogom. V večji meri potuje na lastno pest, v družbi partnerja Simona, najraje v kraje, ki jih masovni turizem še ni zajel. Svoje dogodivščine tudi redno obeleži z objektivom, vse od 2016 pa paru družbo na potovanjih dela tudi sinček Ren.

Jan Macarol

Jan je pravi multipraktik, svoje znanje s področja oglaševanja pa vestno združuje tudi z ustvarjanjem medijske vsebine. S svojimi vlogi navdušuje tako avtomobilske navdušence kot tudi vse, ki jih zanimajo tehnološke novosti in življenje na sploh. Na družabnih omrežjih razkriva tudi utrinke s številnih potovanj, na zadnje je odkrival lepote Kanarskih otokov.

Alja Nike Skrt

Med ogledovanjem Aljinega profila kaj hitro postane jasno, da gre za veliko ljubiteljico hribolazenja, narave in vseh vrst športnih aktivnosti. Ustvarjalka bloga Ljubeznice je tudi velika ljubiteljica potovanj, v zadnjem času predvsem destinacij, ki nudijo aktivne možnosti raziskovanja narave. Svoje dogodivščine popestri  čudovitimi fotografijami in dih jemajočimi razgledi.

Hajdi Korošec Jazbinšek

Hajdi ni le odlična pevka in uspešna podjetnica, pač pa tudi strastna ljubiteljica potovanj. Z možem in dvema otrokoma vsako leto raziskujejo tuje dežele. Predvsem so jim na kožo bolj pisani topli kraji. Skoraj vsako leto obišče njej dragi kanarske otoke, ne manjka pa niti ekzotičnih dežel. konec lanskega leta je z družino križarila po obalah Saudske Arabije, te dni pa jo lahko spremljamo na počitnicah na Mauriciju.

Anja Sivec

Velika ljubiteljica potovanj je tudi Anja, ki je velik del zadnjih let preživela v tujini, z začetkom epidemije pa se je vrnila v rodno Slovenijo. A ne za dolgo. Nestrpno je namreč pričakovala dan, ko se bo ponovno usedla na letalo in odletela novim dogodivščinam naproti. S fantom Matjažem si delita pustolovski duh in veliko željo po novih doživetjih, v novo leto pa sta vstopila v magičnem Dubaju.

Nina Plantan

Nina je po nazivu komunikologinja, ki ji je posebej pri srcu raziskovanje in odkrivanje različnih kotičkov sveta. Že kot majhna deklica je rada prebirala avanturistične knjige, zdaj pa sanje o popotovanjih in avanturah v tujih deželah tudi živi. Vsako leto se trudi obiskati vsaj eno evropsko državo in eno državo, onkraj evropskih meja. V času pisanja članka je ravno obujala spomine na potovanje v prvinsko Namibijo izpred nekaj mesecev.

Katja Stoj in Mic Melanšek

Simpatični duo, ki je pred leti kar 522 dni preživel med raziskovanjem Azije, svoje dogodivščine združuje na profilu We just travel. Odkar se jima je pridružila hčerka Lila je tudi malčica del njunih podvigov, potovanja pa so postala nekoliko drugačna kot sta jih doslej poznala. Družinica je vsak trenutek v iskanju novih dogodivščin, za pokušino pa so pred časom obiskali Dominikansko republiko in Islandijo.

Simona in Jure Čuček

Slovenca, ki sicer prebivata v Gradcu, sta po poklicu učitelja, v prostem času pa tudi velika zaljubljenca v potovanja. Svoje vtise in avanture delita pod imenom Slovenians_travel. Simona je zaslužna za čudovite fotografije, Jure pa na vsako destinacijo pogleda tudi s svojim geografskim znanjem. S ponosom lahko na zemljevidu obkljukata 60 držav.

Andreja Jernejčič

Novinarka, ki je svojo veliko ljubezen našla v potovanjih, po zaslugi smisla za pisanje, pa svoje izkušnje deli tudi na osebnem blogu Adventurous Journey. Že kot deklica je s starši odkrivala evropske dežele, pri 23. letih pa prvič stopila tudi onkraj meja Evrope. Potovanje v Azijo je bilo zanjo prelomno in vse odtlej veselo raziskuje svet, zadnje čase tudi nekoliko drugačen svet, svet materinstva.

Noemi Zonta

Noemi je že kot majhna deklica v dar prejela rolko, s čemer se je začela njena razburljiva življenjska dogodivščina, ki jo zadnja leta »fura« kar z longboardom. Po poškodbi se je zaljubila tudi v surfanje na razburkanih valovih Atlantika. Svetlolaska ne skriva velik ljubezni do potovanj, nazadnje je tako pred zimo pobegnila na Kanarske otoke.

Ines Juranović

Nekdanja udeleženka resničnostnih šovov in obraz številnih naslovnic slovenskih tračarskih revij, se je pred leti umaknila iz javnega življenja. Svoj čas je posvetila potovanjem po svetu in odkrivanju rajskih destinacij. Poleg IG profila svetlolaska svoje izkušnje deli tudi na potovalnem blogu, sledi pa ji 114.000 sledilcev. Doslej je Ines obiskala že 110 držav, med njimi Bahame, Mehiko, Kostariko, Japonsko, tudi Peru.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!